Коледни и предколедни оферти

УИКЕНД В „МАЛКИЯ ПАРИЖ”: БУКУРЕЩ – СПА ЦЕНТЪР „ТЕРМЕ БУКУРЕЩ” – СОЛНА МИНА в СЛАНИК
Код на оферта:
3969

Тръгване от:
Бургас, Айтос, Карнобат, Шумен, Русе

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
18.05.2024 г.,   15.06.2024 г.,   13.07.2024 г.,   17.08.2024 г.,   14.09.2024 г.,   12.10.2024 г.,   26.10.2024 г.,   09.11.2024 г.,   23.11.2024 г.,   07.12.2024 г.,   21.12.2024 г.

Цена от: 185 лв.
Програма
Програма:
1-ви ден:
05.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул.“Булаир“10 срещу х.“Булаир“ (среща в 04.45 ч.); по маршрут Шумен – Русе – Букурещ. Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница и около обяд пристигане в Букурещ – панорамен тур на румънската столица, известна още като "Малкия Париж" – площадите Съединение, Университетски и Виктория, булеварда на авиаторите, триумфалната арка и Парламента – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20 000 работници. Свободно време. Настаняване в хотел 3* в Букурещ. Трансфер до „Терме Букурещ“ (Therme Bucuresti) – най-големият спа и уелнес комплекс в Европа, разположен на площ от над 30 000 м2 и приемащ до 4000 посетители едновременно. Парк център Therme разполага с топли басейни и с най-голямата закрита и открита градина в Румъния, където има над 800 000 растения, включително 1500 палми, безброй орхидеи и много други уникални видове. Температурата на въздуха е постоянна – 29/30°С, а на водата 33°С – през цялата година. Комплексът разполага с 9 басейна с термална вода, 3 външни басейна с целогодишна температура от 33°С; 16 водни пързалки; 6 сауни; 4 парни бани; джакузита; снек бар; бира-бар, винен бар; ресторант. Разделен е на три основни сектора: *The Palm е най-обширната и просторна зона, висока повече от 50 м, предлагаща почивка сред 500 палмови дървета – най-голямата градина от този тип в Европа, стотици шезлонзи. *Elysium е ВИП зоната, предназначена за термални бани и приятни масажи. *Galaxy е мястото за забавления и водни приключения за цялото семейство. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или по желание, срещу доплащане и предварителна заявка полудневна екскурзия до солната мина в град Сланик. Отпътуване и посещение на старата солна мина „Униря” - своеобразните художествени галерии, отворени за посетители, са на 210 метра под земята, около 50 м високи и 20 м широки, с най-причудливи форми. Солната мина е превърната в санаториум и се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат. Връщане в Букурещ, събиране на цялата група и посещение на МОЛ Котрочени. Отпътуване за България. Почивки по пътя, преминаване на границата и пристигане в Бургас – около полунощ.

Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус от/до Бургас;
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • 1 нощувка в централен хотел 3* в Букурещ;
 • 1 закуска и 1 вечеря в ресторанта на хотела;
 • панорамен тур на Букуреш - Малкия Париж;
 • трансфер хотел – Терме Букурещи – хотел;
 • посещение на МОЛ Котрочени;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

Цената НЕ включва:
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 4 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
 • астраховка "Отмяна пътуване";
 • единична стая – 40 лв.;
 • екскурзия до солната мина Униря в Сланик (без включена входна такса) – 30 лв.;
 • отпътуване от място, различно от Бургас;
 • входни, туристически такси и градски транспорт.

Отстъпки:
 • "Ранно записване" – 60 / 30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6 / 3 %
 • „Група” 10 и повече туристи – 3%; над 35 туристи – по договаряне (СЦО)
 • „Дете” до 11.99 г. – 10 лв
 • Ползва се една от отстъпките – РЗ, група, СЦО или дете

Допълнителна информация:
 • Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами или с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Документът за самоличност, декларация за родителското разрешение (оригинал и копие) и акт за раждане на детето (копие) следва да се носят по време на пътуването.
!!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
 • Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва най-късно до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Настаняването в автобуса се извършва от екскурзовода при отпътуването според последователността на сключване на договор и плащане. Автобусите са с надпис ДИНИТА и отпред - името на екскурзията;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията като се осъществяват при минимум 25 туристи;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи;
 • При минимум 6 туристи има възможност за двупосочен трансфер срещу доплащане за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.;
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 07 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" с или без покритие за Ковид-19 струва от 2,5% до 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗК Лев Инс.
  • При заболяване, неполучаване на отпуск, положителен пср/антигенен тест или карантина преди отпътуването заплатените суми се възстановят по клаузите на тази застраховка.
   • При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
 • Румъния: парична единица – румънска лея; * Валутен курс: 1 RON = 0,41 лв. (към 30.11.2023); * Няма допълнителни визови и санитарни изисквания; * Часово време: България 12:00 ч. Румъния 12:00 ч.
 • Входни такси (ориентировъчни цени към 30.11.2023 г.): Букурещ: Национален Исторически музей – 30 RON; Музей на Румънското село – 30 RON за възр.; Природонаучен музей – 30 RON за възр., Националният музей за изящни изкуства – по 20 RON;
Therme Bucuresti:
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ да си носите хавлия, бански и чехли!!!
ВАЖНО: Родителите носят отговорност за децата си по време на пребиваването им в комплекса!
Деца под 16 г. не се допускат в зони The Palm и Elysium.
Наем на кърпа 23 RON. Наем на халат 30 RON;
 • Galaxy/за престой 3 часа/: възрастни – 69 RON; студенти, пенсионери – 59 RON; деца 3-14 г. – 52 RON
 • The Palm/за престой 3 часа, с достъп до зона Galaxy/: възр.– 96 RON; студенти, пенсионери – 86 RON
 • Elysium/за престой 3 часа, с достъп и до зони Galaxy и The Palm/: възрастни – 122 RON
Солната мина – 45 RON за възрастни, 35 RON за ученици, фото такса – 20 RON * Слизането в солна мина „Унирия” се осъществява с помощта на микробуси и трае около 15 мин. в едната посока. Престоят под земята /на 210 м/ е около 45 минути. Температурата в солната мина е постоянна 12ºС и препоръчваме носенето на връхна дреха. Не е подходящо за туристи със сърдечни проблеми.

Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.