Майски празници

„МЕЖДУ ЕВРОПА И АЗИЯ”: ЧАНАККАЛЕ – АСОС – ТРОЯ - КЕШАН
Код на оферта:
349

Тръгване от:
Бургас, Варна

Маршрут:
Мемориал Галиполи - Килитбахир - Чанаккале - Кешан - Одрин с възможност за Асос, Троя и остров Бозджаада

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
13.09.2024 г.,   18.10.2024 г.

Цена от: 250 лв.
Програма
„МЕЖДУ ЕВРОПА И АЗИЯ”:
Чанаккале - Кешан - Одрин с възможност за Асос, Троя и остров Бозджаада
3 дни / 2 нощувки, закуски и вечери
с тръгване от Бургас

Програма:
1-ви ден:
Отпътуване в 05.15 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10, с/у х.„Булаир” (среща в 05.00 ч.) за Чанаккале. Преминаване на българо-турската граница. Почивки по пътя. Пътуване през територията на национален парк Галиполи и стигане до най-южната точка на Дарданелите. Посещение на Мемориала, изграден в памет на загиналите край Чанаккале по време на Първата световна война - най-посещаваният обект на историческия полуостров, станал арена на ожесточената битка от 1915 г. Паметникът е открит през 1960 г., като тук е била и английската кралица Елизабет II. Отпътуване и пристигане в Килитбахир – пристанищен град, разположен на най-тясното място на Дарданелите. Широчината на проливите на това място е 1300 м. Свободно време за разглеждане на крепостта Килитбахир, построена през XV в. от превзелия Константинопол султан Мехмед II Завоевателя. Крепостта впечатлява със своята уникална архитектура под формата на катинар и е наричана „Ключ на морето“. Преминаване с ферибот на азиатския бряг на протока Дарданели, където е разположен модерния пристанищен град Чанаккале, наричан в миналото „Султание калеси“ – Султанската крепост. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане – екскурзия до Троя и Асос: Отпътуване за Троя, древният Илион – пътуване, което ще ви пренесе векове назад във времето на 10-годишната война между елини и троянци, ще си припомним удивителната съдба на Шлиман – немският археолог, нарочен от съдбата да разкрие Троя и древна Микена. Отпътуване до руините на Асос, основано в 7 в. пр.н.е. от жителите на остров Лесбос. Тук сред свещената планина Ида, все още се виждат внушителните колони и останки от древния храм на Атина Палада с разкриваща се невероятна гледка към живописно нарязаното крайбрежие. Тук прекарва няколко години от живота си големият мислител и философ Аристотел като основава и своя школа. В подножието на планината се намира Античното пристанище, където ще отидем, след като сме посетили древния акропол - старинните сгради са приютили живописни хотелчета, ресторантчета и кафенета. Завръщане привечер в Чанаккале. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден:
Закуска. Свободно време в Чанаккале или по желание и срещу доплащане – остров Бозджаада - отпътуване и след кратък преход качване на ферибот за о. Бозджаада – известен още и с гръцкото име Тенедос. Днес това е вторият по големина турски остров в Егейско море и трети в цяла Турция. Населението му е под 3000 души и се слави като най-спокойното кътче в южната ни съседка. Пешеходна разходка по тесните улички на китния остров, разглеждане на стария град, Тенедоската крепост от XIX век, най-голямата църква на острова – „Св. Богородица“ от XIX век.. Освобождаване на хотела до 11.30 ч. Отпътуване и преминаване над протока Дарданели по най-дългия мост в света „Чанаккале 1915“ към европейския континент. Почивка по пътя в Кешан. Престой в центъра и на складовете в Одрин за разходка и покупки. Пристигане в Бургас късно вечерта.

   • Възможно е разместване на допълнителните мероприятия по дни и последователност в зависимост от броя на записаните туристи, трафика, промяна в работно време на обект и официални събития.

Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус;
 • 2 нощувки в хотел 3* в Чанаккале;
 • 2 закуски и 2 вечери в ресторанта на хотела;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • ферибот Еджеабат – Чанаккале, пътни и гранични такси;
 • минаване по най-дългия мост „Чанаккале 1915“;
 • посещение на Одрин;
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

Цената НЕ включва:
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 6 лв.; лица над 85 г. не се застраховат;
 • единична стая – 80 лв.;
 • екскурзия до Троя и Асос – 90 лв./ 45 € на възрастен, 70 лв./ 35 € за дете до 12 г. като цената включва: трансфер до обектите, входни такси и екскурзовод;
 • екскурзия до остров Бозджаада – 30 лв./ 15 € на възрастен, 20 лв./ 10 € за дете до 12 г. като цената включва: трансфер, фериботни билети и екскурзовод.

Отстъпки:
 • Отстъпка„Ранно записване” (РЗ) – до 60/30 дни преди датата на отпътуване - съответно 6/3 %;
 • Отстъпка „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи - по договаряне (СЦО);
 • Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 20 лв.;
 • Отстъпка „Собствен транспорт“ - 40 лв.;
  • Ползва се само една от посочените отстъпки - ранно записване, група, дете или СЦО

Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.

Допълнителна информация:
 • Необходими документи: - международен паспорт или лична карта с биометрични данни с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт/лична карта се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на лицето под 18 г. следва да се носят по време на пътуването. !!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
 • Записване и начин на плащане: внасяне 30% от пакетната цена при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането е до 10 дни преди датата на отпътуване; * Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи;
 • Настаняването по седалки в автобуса се извършва от екскурзовода при отпътуването според последователността на сключване на договор и плащане.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи; * При минимум 6 туристи има възможност за двупосочен трансфер срещу доплащане за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.; Несъбирането на минимален брой туристи за трансфер не е основание за прекратяване на договора; * Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 07 дни преди датата на отпътуване; * Застраховка "Отмяна на пътуване" струва около 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗАД Левинс. ** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява. *** При заболяване на потребителя или невъзможност да вземе отпуск заплатените суми за неустойки поради отказ от пътуване, се възстановят по тази застраховка. * Турция: няма визи за български граждани; забранено е пушенето на обществени места; * Няма допълнителни санитарни и здравни изисквания; * Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,06 лв. към 10.01.24); * Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври.