Турция

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО 4 ДНИ В ИСТАНБУЛ
Код на оферта:
406

Тръгване от:
Бургас, Айтос, Карнобат, Поморие, Варна, Слънчев бряг

Маршрут:
Бургас - Истанбул

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 310 лв.
Програма
"ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО"
*4 дни / 3 нощувки
 • с тръгване от района на Варна и Бургас

Програма:
1-ви ден:
Отпътуване в 05.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир”10, с/у х.„Булаир” (среща в 04.45 ч.). Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул – единственият град в света, разположен на два континента. Посещение на парк Емирган (EMIRGAN) – най-големият в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони и... лалета. В парка е устроен пазар за цветя и е любимо място за пикник на местните жители, намира се до самия бряг на Босфора. Настаняване в хотел 3+/4* в близост до историческия център.
Свободно време или мероприятие срещу доплащане – Вечерен круиз. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане – обиколка „азиатски бряг“; обиколка „романтичен Арнавуткьой“; обиколка „Истанбул от високо“. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане – разходка с кораб по Босфора; обиколка „сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ; посещение на джамията Чамлъджа и МОЛ Уотъргардън с пеещите и танцуващи фонтани. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Aqua Florya Mall Istanbul, където може срещу заплащане да разгледате Истанбул Аквариум, разположен на два етажа с множество зали и тунел под водата. Възможност да изпиете чаша кафе с прекрасна гледка към Мраморно море или да напазарувате изгодно в магазините на реномирани турски и световни марки. Отпътуване за Лозенград – свободно време около час. Отпътуване за България през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и вечерта пристигане в Бургас.

Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • градски и туристически такси и данъци;
 • посещение на парк „Емирган“;
 • посещение на МОЛ Aqua Florya Mall Istanbul;
 • посещение на Лозенград;
 • 3 нощувки със закуска в хотел 3+/4* до историческия център на Истанбул;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.;

Цената НЕ включва:
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит до 5000 € за лица 70-84.99 год. – 8 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
 • единична стая – 120 лв.;
 • входни такси и билети за градски транспорт;
 • допълнителните мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 25 туристи:

Отстъпки:
 • „Ранно записване”(РЗ) – до 60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6/3 %;
 • „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи – по договаряне (СЦО);
 • Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 30 лв.;
 • „Собствен транспорт“ – 40 лв.;
  • Ползва се само една от посочените отстъпки – ранно записване, група, дете или СЦО

   • Възможно е разместване на допълнителните мероприятия по дни и последователност в зависимост от броя на записаните туристи, трафика, промяна в работно време на обект и официални събития.

Допълнителни мероприятия, осъществявани минимум 25 туристи:
   • „Вечерен круиз по Босфора” – Корабът плава покрай европейския и азиатския бряг, докато се наслаждавате на вечеря, напитки, богата фолклорна програма и ориенталски танци.
Цена: 90 лв./45 € и включва: трансфер, круиз по Босфора, вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, фолклорна програма и ориенталски танци.
   • Обиколка „Азиатски бряг“– Посещение на султанските дворци Бейлярбей и Кючуксу, живописно разположени на азиатския бряг на Босфора, обитавани някога от султани и принцеси. Помнят визитата на Жозефина, съпругата на Наполеон, пазят шедьоврите на Айвазовски и съхраняват духа и уюта от османския период.
Цена: 70 лв./35 € и включва: трансфер, входни такси за двата двореца и екскурзовод на български език.
   • Обиколка „Романтичен Арнавуткьой“– Посещение на квартал Арнавуткьой, простиращ се на европейския бряг на Босфора, в близост до втория мост над пролива. Квартал, създаден от Мехмет II Завоевателя, съхранява и днес както къщи с завидна архитектура, така и наследството на различни общности и култури. Възможност за доставяне на кулинарна наслада из множеството рибни таверни и ресторантчета.
Цена: 30 лв./15 € и включва: трансфер, пешеходна обиколка и екскурзовод на български език.
   • „Истанбул от високо” с посещение на небостъргача „Сапфир”– най-високата жилищна сграда в Европа с панорамната площадка, откъдето се открива гледка към града и Босфора на 360 градуса и възможност да се насладите на Sky RIDE – 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул.
Цена: 80 лв./40 € и включва: трансфер, вход за терасата, вход за симулацията и екскурзовод на български език.
   • Разходка с кораб по Босфора – екскурзовод на български език разказва подробно за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата и други интересни места.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, разходка с кораб, екскурзовод на български език.
   • Обиколка „Сърцето на Истанбул“ – Пешеходен тур на площад Хиподрум със Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона, Чешмата на Вилхелм Втори, Синята джамия (отвън), двореца на Рустем паша (отвън) и площад Ахмед Първи с банята на Хюрем Султан (отвън), с посещение на „Света София“.
Цена: 90 лв./ 45 € и включва: трансфер, входна такса за базиликата и екскурзовод на български език.
   • Посещение на султанския дворец „Топ капъ” – един от най-посещаваните дворци в света, основна резиденция на османските султани от ХV до XIX век. Впечатлява с покоите на султаните, съкровищницата, разкошните градини и тераси с незабравими гледки към Мраморно море и Босфора. (вход за харема не е включен).
Цена: 130 лв./65 € и включва: трансфер, входна такса за двореца и екскурзовод на български език.
   • Посещение на джамията Чамлъджа и МОЛ Watergarden Istanbul – трансфер до азиатската част с преминаване по първия висящ мост над Босфора и посещение на новата джамия със шест минарета Чамлъджа. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul за наблюдение на шоуто на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музика. Търговският център е място за доставяне на кулинарна наслада и забавления.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, такси, паркинг и екскурзовод на български език.
 • Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане. По време на пътуването се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО. * Деца под 12 г. ползват 10 лв./ 5 € отстъпка.

Допълнителна информация:
 • Необходими документи: - международен паспорт или лична карта с биометрични данни с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт/лична карта се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на лицето под 18 г. следва да се носят по време на пътуването. !!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
 • Записване и начин на плащане: внасяне 30% от пакетната цена при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането е до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи; * Настаняването по седалки в автобуса се извършва от екскурзовода при отпътуването според последователността на сключване на договор и плащане. Автобусите са с надпис ДИНИТА и отпред има табела с името на екскурзията;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 18 туристи за 23-местен автобус/40 туристи за 50-местен автобус; * При минимум 6 туристи има възможност срещу доплащане за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.; Несъбирането на минимален брой туристи за трансфер не е основание за прекратяване на договора;
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 07 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва около 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от срока до отпътуване съгласно условията на застрахователя. ** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява. *** При заболяване на потребителя или невъзможност да вземе отпуск заплатените суми за неустойки поради отказ от пътуване, се възстановят по тази застраховка.
 • Турция: няма визи; забранено е пушенето на обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие; * Няма допълнителни визови, санитарни и Ковид-19 изисквания; *Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,06 лв. към 10.01.24); * Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври. * Входните такси варират постоянно според обменния курс на турската лира и са оповестени на входовете на обектите. * Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч.

Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.