Турция

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО 3 ДНИ В ИСТАНБУЛ
Код на оферта:
405

Тръгване от:
Бургас, Айтос, Карнобат, Варна, Поморие

Маршрут:
Бургас - Истанбул

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
26.04.2024 г.

Цена от: 225 лв.
Програма

Програма:

1-ви ден:
Отпътуване в 05.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10, с/у х.„Булаир” (среща в 04.45 ч.). Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул – единствения град в света, разположен на два континента. Посещение на парк Емирган (EMIRGAN) – най-големият в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони и... лалета. В парка е устроен пазар за цветя и е любимо място за пикник на местните жители, намира се до самия бряг на Босфора. Настаняване в хотел 3+/4* в близост до историческия център.
Свободно време или мероприятие срещу доплащане – Вечерен круиз. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане – разходка с кораб по Босфора; обиколка „сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ; посещение на МОЛ Уотър гардън с пеещите и танцуващи фонтани. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на българската желязна църква „Свети Стефан“, цветните квартали Балат и Фенер край живописния босфорски залив Златен рог. Посещение на търговски център „Форум Истанбул” свободно време за обиколка по магазините или посещение срещу заплащане на някой от атракционите в МОЛ-а: аквариум „SEALIFE” /бившия аквариум „Тюркуазу”/ - представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа; най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас.

Цени на възрастен в двойна стая:
08.04.2024 г. 225 лв.
12.04.2024 г. 240 лв.
15.04.2024 г. 225 лв.
22.04.2024 г. 225 лв.
26.04.2024 г. 240 лв.

Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • посещение на парка с милиони лалета „Емирган“;
 • посещение на българската желязна църква „Свети Стефан“;
 • посещение на цветните квартали Балат и Фенер край залива Златен рог;
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3+/4* до историческия център на Истанбул;
 • посещение на МОЛ Форум Истанбул;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с Ковид-19 покритие, с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.;

Цената НЕ включва доплащания за:
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит до 5000 € за лица 70-84.99 год. – 6 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
 • единична стая – 80 лв.;
 • входни такси и билети за градски транспорт;
 • трансфер за отпътуване от място, различно от Бургас;
 • допълнителни мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 25 туристи.

Отстъпки:
 • „Ранно записване” (ЕВ) – до 60 / 30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6 / 3 %
 • „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи – по договаряне (СЦО)
 • „Дете“ до 12 г. - 20 лв.
 • Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, за група, за дете или СЦО.
 • Отстъпка собствен транспорт - 40 лв.

Възможно е разместване на допълнителните мероприятия по дни и последователност в зависимост от броя на записаните туристи, трафика, промяна в работно време на обект и официални събития.

Допълнителни мероприятия, осъществявани при минимум 25 туристи:
   • „Вечерен круиз по Босфора” – корабът плава по Босфора, докато се наслаждавате на вечеря, напитки, богата фолклорна програма и ориенталски танци.
Цена: 90 лв./45 € и включва: трансфер, круиз по Босфора, вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, фолклорна програма и ориенталски танци.
   • Разходка с кораб по Босфора – екскурзовод на български език разказва подробно за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата и други интересни места.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, разходка с кораб, екскурзовод на български език.
   • Обиколка „Сърцето на Истанбул“ – пешеходен тур на площад Хиподрум със Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона, Чешмата на Вилхелм Втори, Синята джамия (отвън), двореца на Рустем паша (отвън) и площад Ахмед Първи с банята на Хюрем Султан (отвън), базиликата „Света София“.
Цена: 40 лв./ 20 € и включва: входни такси и екскурзовод на български език.
   • Посещение на султанския дворец „Топ капъ” – един от най-посещаваните дворци в света, основна резиденция на османските султани от ХV до XIX век. Впечатлява с покоите на султаните, съкровищницата, разкошните градини и тераси с незабравими гледки към Мраморно море и Босфора. (вход за харема не е включен в цената).
Цена: 130 лв./65 € и включва: трансфер, входна такса за двореца и екскурзовод на български език.
   • Посещение на джамията Чамлъджа и МОЛ Watergarden Istanbul – трансфер до азиатската част с преминаване по първия висящ мост над Босфора и посещение на новата джамия с шест минарета Чамлъджа. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – където, ще намерите ресторант по свой вкус и ще имате възможността да наблюдавате шоуто на пеещите фонтани - изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музика.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, такси, паркинг и екскурзовод на български език.

 • Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане. По време на пътуването се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО.
 • Деца до 11.99 г. ползват 10 лв./ 5 € отстъпка.

Анулации и неустойки:
При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.

Допълнителна информация:
 • Необходими документи: - международен паспорт или лична карта с биометрични данни с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт/лична карта се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на лицето под 18 г. следва да се носят по време на пътуването. !!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
 • Записване и начин на плащане: внасяне 30% от пакетната цена при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането е до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи; *Настаняването по седалки в автобуса се извършва от екскурзовода при отпътуването според последователността на сключване на договор и плащане.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 18 туристи за 23-местен автобус/40 туристи за 50-местен автобус; * При минимум 6 туристи има възможност за двупосочен трансфер срещу доплащане за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.; * Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 07 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва около 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗАД Левинс. ** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява. *** При заболяване на потребителя или невъзможност да вземе отпуск заплатените суми за неустойки поради отказ от пътуване, се възстановят по тази застраховка.
 • Турция: няма визи; забранено е пушенето на обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие; * Няма допълнителни визови, санитарни и Ковид-19 изисквания; *Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,07 лв. към 10.01.24);
 • Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври.
 • Входните такси варират постоянно според обменния курс на турската лира и са оповестени на входовете на обектите. * Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч.