Турция

„ГРАД НА ДВА КОНТИНЕНТА” – ИСТАНБУЛ
Код на оферта:
401

Тръгване от:
Бургас, Айтос, Карнобат, Поморие, Варна

Маршрут:
Бургас - Истанбул - Бургас

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
01.08.2024 г.,   05.09.2024 г.,   03.10.2024 г.,   07.11.2024 г.,   19.12.2024 г.

Цена от: 289 лв.
Програма
Програма:
1-ви ден:
Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир”10, с/у х.Булаир (среща 05.15 ч.). Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция с почивка по пътя. Пристигане в Истанбул. БОНУС: посещение на Галата порт – новото място в Истанбул за култура, пазаруване и развлечение – възможност за разходка по брега на Босфора покрай часовниковата кула Топхане, за посещение на музея за изобразително изкуство и скулптура, за чаша ароматно кафе или чай. Настаняване в хотел 3+/4* в близост до историческия център. Свободно време или мероприятие срещу доплащане – Вечерен круиз. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане – тур „дворец Долмабахче”; Принцови острови; вечерта - тур „Истанбул от високо” или вечеря в рибен ресторант. Нощувка.
3-ти ден:
Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане – разходка с корабче по Босфора; обиколка „сърцето на Истанбул”; вечерта - тур“Чамлъджа и МОЛ Уотъргардън“. Нощувка.
4-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или мероприятия срещу доплащане – тур „Християнският Истанбул”. Посещение на AQUA FLORYA MALL на брега на Мраморно море. Тук е Истанбул Аквариум, разположен на два етажа с множество зали и тунел под водата. Възможност и за чаша кафе с прекрасна гледка към Мраморно море или за покупки в магазините на реномирани турски и световни марки. Отпътуване и по пътя спиране на музея на шоколада (доплащане за входна такса). Пристигане в Лозенград – свободно време за разходка, почивка и пазаруване. Отпътуване за България през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и вечерта пристигане в Бургас.

Цена:
07.03.2024 г..; 07.11.2024 г..; 19.12.2024 г. 289 лева
06.06.2024 г. ; 04.07.2024 г.; 01.08.2024 г.; 05.09.2024 г.; 03.10.2024 г 299 лева
Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • 3 нощувки със закуска в хотел 3+/4* до историческия център на Истанбул;
 • БОНУС: посещение на Галата порт;
 • посещение на МОЛ Аква Флория;
 • спиране на музея на шоколада (доплащане за входна такса);
 • посещение на Лозенград;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с Ковид-19 покритие, с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.;

Цената НЕ включва:
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70 - 84.99 г. – 10 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
 • единична стая – 120 лв.;
 • трансфер за тръгване от място, различно от Бургас при минимум 6 души;
 • входни такси, туристически такси, пср/антигенен тест при необходимост и билети за градски транспорт;
 • допълнителни мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 25 туристи.

Отстъпки:
 • „Ранно записване” (РЗ) – до 60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6/3 %;
 • „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи – по договаряне (СЦО);
 • Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 20 лв.;
 • „Собствен транспорт“ – 40 лв.;
  • Ползва се само една от посочените отстъпки – ранно записване, група, дете или СЦО

Допълнителни мероприятия, осъществявани при минимум 25 туристи:
   • „Вечерен круиз по Босфора” – корабът плава по Босфора, докато се наслаждавате на вечеря, напитки, богата фолклорна програма и ориенталски танци.
Цена: 90 лв./45 € и включва: трансфер, круиз по Босфора, вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, фолклорна програма и ориенталски танци.
   • Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” – наричан „Турския Версай”, дворец на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк, основателят на съвременна Турция, привличащ вниманието, както с архитектурата и живописното си разположение на брега на Босфора, така и с ценностите от злато и сребро.
Цена: 100 лв./50 € и включва: трансфер, входна такса за двореца и екскурзовод на български език.
   • „Принцови острови” – общо 9 на брой, разположени в Мраморно море, на югоизток от Истанбул. Посещение на най-големият от тях – Буюк Ада. Разходка във вътрешността на острова, по бреговете и по живописните улички с красиви къщи, дюкяни и кафенета. Възможност за кулинарна наслада в някое от множеството ресторанчета на брега.
Цена: 40 лв./ 20 € и включва: трансфер, фериботни билети и екскурзовод на български език.
   • „Истанбул от високо” с посещение на небостъргача „Сапфир” – най-високата жилищна сграда в Европа с панорамната площадка, откъдето се открива гледка към града и Босфора на 360 градуса и възможност да се насладите на Sky RIDE – 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул.
Цена: 80 лв./40 € и включва: трансфер, вход за терасата, вход за симулацията и екскурзовод на български език.
   • „Вечеря в рибен ресторант“ – вечеря на 3-степенно меню край светлините на Босфора и залива Златен рог – салата по избор от три предложения; основно по избор риба на деня или кюфтенца с гарнитура; десерт сезонни плодове; мезе за четирима се поставя на масата. Напитки по желание и срещу доплащане.
Цена: 70 лв./35 € и включва: трансфер и вечеря.
   • Разходка с корабче по Босфора – с подробен разказ за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров, двореца Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата и други интересни места.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, разходка с корабче и екскурзовод на български език.
   • Обиколка „сърцето на Истанбул“ – панорамен пешеходен тур: площад Хиподрум с трите колони /Змийска, Египетска и Порфирогенна/, Синята джамия (отвън), чешмата на Вилхелм II, банята на Хюрем султан (отвън) и базиликата „Света София”.
Цена: 90 лв./45 € и включва: пешеходен тур, входна такса, слушалки и екскурзовод на български език.
   • Посещение на джамията Чамлъджа и МОЛ Watergarden Istanbul – трансфер до азиатската част с преминаване по първия висящ мост над Босфора и посещение на новата джамия с шест минарета Чамлъджа. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul за наблюдение на шоуто на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музика. Басейнът е с площ от 5 000 м2 и се смята за най-големия такъв в Европа. Търговският център е място за доставяне на кулинарна наслада и забавления.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, такси, паркинг и екскурзовод на български език.
   • Обиколка „Християнският Истанбул“ – посещение на църквата „Св.Георги“ – седалище на Константинополската патриаршия. Сред най-ценните реликви на църквата са мощите на св. Григорий Богослов, св. Йоан Златоуст, св. Евтимия, "Колоната на Бичуването", на която Спасителят е бил вързан и бичуван. Посещение на църквата „Св.Богородица Влахерна“ с с българската желязна църква „Свети Стефан“. Разходка из кварталите Фенер и Балат.
Цена: 30 лв./ 15 € и включва: трансфер, входни такси и екскурзовод на български език.
 • Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане. По време на пътуването се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО. * Деца под 12 г. ползват 10 лв./ 5 € отстъпка.

Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.

Допълнителна информация:
 • Необходими документи: - международен паспорт или лична карта с биометрични данни с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
!!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
 • Записване и начин на плащане: 30%. капаро при записване и сключване на договор за организирано пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" около 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗК Лев Инс. ** При заболяване, на потребителя или невъзможност да вземе отпуск, заплатените суми за неустойки се възстановят по клаузите на тази застраховка. *** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
 • Настаняването в автобуса се извършва от екскурзовода при отпътуването и според последователността на сключване на договор и заплащане. Автобусите са с надпис ДИНИТА и отпред има табела на екскурзията;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията, осъществяват се при минимум 25 туристи.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 18 туристи за 23-местен автобус/40 туристи за 50-местен автобус; * При минимум 6 туристи има възможност за двупосочен трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Карнобат, Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Айтос – 20 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.;
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването (трансфера) поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Турция: няма визи; забранено е пушенето на обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие;
 • Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,07 лв. към 10.01.24);
 • Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври.
 • Входните такси варират постоянно и актуалните са оповестени на входовете на обектите;
 • Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч.
   • Възможно е разместване на допълнителните мероприятия по дни и последователност в зависимост от броя на записаните туристи, трафика, промяна в работно време на обект и официални събития.