Гърция

ВЪВ ВИСИНИТЕ: КАВАЛА – МАНАСТИРИТЕ НА МЕТЕОРА – СОЛУН
Код на оферта:
414

Тръгване от:
Бургас, Айтос, Варна, Поморие, Карнобат, Слънчев бряг

Маршрут:
БУРГАС - КАВАЛА – МАНАСТИРИТЕ НА МЕТЕОРА – СОЛУН

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
21.09.2024 г.,   11.10.2024 г.,   01.11.2024 г.,   06.12.2024 г.

Цена от: 260 лв.
Програма
Програма:
1-ви ден:
Отпътуване в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ 10, с/у х.„Булаир“ (среща в 05.45 ч.) през ГКПП Капитан Петко Войвода, Свиленград-Орменио, почивки по пътя. Пристигане в Кавала – възможност за разглеждане на стария град „Панагия” – византийска крепост, къщата и паметника на Мехмед Али, сградата “Имарет”, аквадукта „Камарес”, построен от Сюлейман Великолепни. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Настаняване в хотел Сан Антонио или подобен категория C (2/3*). Нощувка.
!!!*за дати: 21-23.06.24; 19-21.07.24; 23-25.08.24 – настаняването e в хотел в Солун (2/3*).
2-ри ден:
07.00 ч. Закуска. Отпътуване за Метеора – комплекс от скални манастири, разположени над градчето Каламбака, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Разглеждане на най-големия манастир: „Преображение Господне” (Великият Метеор), свободно време. /При възможност и желание посещение и на втори манастир/. Фото-пауза на място с очарователна гледка към отделената скала, върху която е разположен манастира „Св. Троица”. Посещение на фабрика за икони с прилежащ магазин за сувенири. Отпътуване обратно за хотела, Почивка по пътя в долината Темби, където има възможност да се посети скалната църква „Света Параскева” и извор с лековита вода, намиращи се в непосредствена близост до изворите на Афродита. Отпътуване и пристигане обратно в хотела. 21.00 ч. Вечерта свободно време или по желание и срещу доплащане посещение на бузуки-таверна с жива музика и вечеря в Паралия Катерини / * при нощувки в Солун цената е за вечеря с узо в таверна в артистичния квартал Лададика. Нощувка.
3-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Пристигане в Солун. Автобусна обиколка на града с местен екскурзовод на български език: Бялата кула – символ на града, паметниците на Филип ІІ и Александър Македонски, Арката на римския император Галериус – построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа над персите, Ротондата, крепостните стени на Солун с прекрасна панорамна гледка към града и целия Термически залив, църквата “Св. Димитър” с криптата, където се пазят мощите на Свети Димитър. Свободно време в търговската част на града. Отпътуване за България – почивки по пътя. Около полунощ пристигане в Бургас.
 • Агенцията си запазва правото на промяна последователността на посещение на обектите съобразно работно време, празници и непредвидени ситуации.

21.09.2024 г. - 278 лева
11.10.2024 г. - 278 лева
01.11.2024 г. - 269 лева
06.12.2024 г. - 260 лева

Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус;
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • 2 нощувки със закуски в х.Сан Антонио или подобен 2/3* (гр.кат.С) на Олимпийската Ривиера; !! за дати: 21-23.06.24; 19-21.07.24; 23-25.08.24 – настаняването e в хотел в Солун 2/3*.;
 • посещение на Кавала;
 • екскурзия до манастирите на Метеора;
 • обиколка на Солун с местен екскурзовод на български език;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.;

Цената НЕ включва:
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 6 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
 • единична стая – 70 лв.;
 • отпъутване от място, различно от Бургас, при минимум 6 туристи;
 • гръцка бузуки-таверна с вечеря и музика в Паралия Катерини – 60 лв./ 30 €;
 • гръцка вечер с вечеря и узо в квартал Лададика, при нощувка в Солун – 70 лв./ 35 €;
 • такса престой (от 01.01.18 г.): 0.50 € на ден в хотел 2*; 1.50 € на ден в хотел 3*; (задължителна)
 • входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.

Отстъпки:
 • „Ранно записване” – 60 / 30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6 / 3 %
 • „Група“ над 10 туристи – 3 %; над 30 души – по договаряне (СЦО)
 • „Дете“ до 12 г. – 20 лв.
 • Ползва се само една от посочените отстъпки – ранно записване, група, дете или СЦО

Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.

Допълнителна информация:
 • Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
!!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
 • Записване и начин на плащане: внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване; * При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от: Карнобат – 25 лв.; Айтос – 20 лв.; Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; от Поморие, Сарафово – 15 лв.;
 • Настаняването по седалки в автобуса се извършва от екскурзовода при отпътуването според последователността на сключване на договор и плащане. Автобусите са с надпис ДИНИТА и отпред има табела с името на екскурзията.
 • КОВИД-19 – в случай на затваряне на границите внесената сума се възстановява в 14-дневен срок. Към момента няма допълнителни изисквания за представяне на пср/антигенен тест.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" с или без покритие за Ковид-19 струва от 2,5% до 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗК Лев Инс. ** При заболяване, неполучаване на отпуск, положителен пср/антигенен тест или карантина преди отпътуването заплатените суми се възстановят по клаузите на тази застраховка. *** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
 • Гърция: няма допълнителни визови и санитарни изисквания; * Парична единица – евро; * Часово време: България 12:00 ч. Гърция 12:00 ч.; * Входни такси: Кавала: Византийска крепост – 4 €; къща Мохамед Али – 5 €; Солун: Археологически музей – 7 €, Византийски музей – 6 €; Метеора: всеки манастир по 3 €- подлежат на препотвърждение.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.