Предколедни оферти

ПРЕДКОЛЕДНA БУДАПЕЩА от Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив,София
Код на оферта:
2895

Тръгване от:
Бургас, Варна, Пловдив, Ст. Загора, София

Маршрут:
Варна – София – Будапеща – Завоят на р.Дунав – Сентендре – Естергом - Вишеград

Продължителност:
4 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 210 лв.
Програма
Цена от:
 • Бургас и Варна - 260 лв.
 • Стара Загора - 245 лв.
 • Пловдив - 235 лв.
 • София - 210 лв.
1 ден: Варна – София – Белград – Будапеща
Отпътуване следобед от Варна /ул. Антим I – 18:00ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до Метро – 20:30ч./, от Стара Загора /бензиностанция Лукойл 22:30ч./, от Пловдив / 23:30ч. – бензиностанция Шел – Хепи на АМ Тракия или бензиностанция ОМВ до хотел С.Петербург/, от София /01:00ч. – бензиностанция ОМВ до Западен парк/ по маршрут ГКПП Калотина – Белград – Будапеща. Транзитно преминаване през територията на Сърбия. Нощен преход.
2 ден: Будапеща
Пристигане в столицата на Унгария около обяд. Панорамна автобусна и пешеходна обикoлка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод /заплаща се допълнително/. Разглеждането на многобройните забележителности от двете страни на р. Дунав – в Буда и в Пеща, започва с кратко представяне на Унгарската държава и история на емблематичния „Площад на героите“ – мемориал издигнат в чест на хилядолетие от установяването на Унгарски племена по тези земи и основаването на държавата. Площадът е заобиколен от Музея на изящните изкуства, от едната страна и Изложбената зала, от друга на територията на красив градски парк, в който ще откриете още Зоологическата градина, известния ресторант „Гундел“, минералните бани „Сечени“, замъка „Войдахуняд“ и др. Следва преминаване по най-известния булевард –„Граф Ондраши“ и Операта, Мостовете на р. Дунав – украшенията и разкоша на Будапеща, впечатляващата сграда на Парламента, Будайския хълм с Рибарските кули, Кралският дворец, Църквата Св. Матияш и др. По желание разходка с корабче по р. Дунав /с допълнително заплащане/. Свободно време за разходка по централната пешеходната търговска улица „Ваци“ и впечатляващите Коледни базари с аромат на канела, мед и греяно вино. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден: Будапеща – Завоят на р.Дунав – Сентендре – Естергом - Вишеград
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до „Завоят на река Дунав“ /заплаща се допълнително/: Естергом – Вишеград –Сентендре. Естергом е разположен на възвишение на брега на река Дунав с панорамен изглед към съседна Словакия. Градът е старата столица на Унгария от X до средата на XIII век, когато крал Бела IV премества седалището на кралското управление. В Естергом се намира най-голямата католическа катедрала в Унгария- Естергомската базилика. Вишеград - крепост построена през 13 в. от крал Бела IV, представлява лятна резиденция на унгарските владетели. В сегашния си вид е съхранена от времето на управлението на крал Матияш през 15 в. Сентендре е живописно градче на брега на река Дунав, което привлича от десетилетия художници и майстори на занаятите, а те от своя страна са причина селището да се радва на огромен туристически интерес. Името на града, основан някога от сърби произхожда от Свети Андрей и с течение на годините се е видоизменило. Сред забележителностите на идиличното градче са няколко добре запазени православни църкви, Музей на миниатюрите с изумителни експонати, Музей на Коледните играчки, Музей на марципана, където на първия етаж посетителите могат да наблюдават процеса на производство, а на втория етаж – богата експозиция с готови произведения на изкуството. Свободно време за разходка из калдъръмените улички украсени с колоритни сергии с ръчно изработени изделия, елегантни витрини, уютни кафенета и ресторантчета. Връщане в Будапеща. По желание фолклорна вечеря в традиционен унгарски ресторант с жива музика и танци. Нощувка.
4 ден: Будапеща – София - Варна
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София – вечерта, в Бургас и Варна – късно вечерта.


Цената е на човек и включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки и 2 закуски в хотел в Будапеща, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • Пътни и туристически такси;
 • Водач представител на фирмата-организатор по време на пътуването;
Цената не включва:
 • Входни такси и билети за туристически обекти посочени в програмата;
 • Панорамна обиколка на Будапеща в местен екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;
 • Разходка с корабче по река Дунав, съпроводена от беседа на професионален екскурзовод на български език и чаша шампанско – 16 евро
 • Целодневна екскурзия „Завоят на река Дунав” – 20 евро /включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език; входни такси зе заплащат отделно/
 • Унгарска фолклорна вечер – 30 евро /включва тристепенно меню, напитки, музика на живо и танци/
 • Отпътуване от Варна и Бургас – 50 лв; Стара Загора - 35 лв; Пловдив – 25 лв;
 • Медицинска застраховка за лица до 69 год. – 6 лв. за целия период; над 69 год – 9 лв;
 • Настаняване в единична стая – 70 лв


 • Ориентировъчни входни такси: Музей на марципана – 650 HUF ; крепостта Вишеград – 800 HUF, 400 HUF – деца; Националната галерия /1800 HUF/, Унгарския национален музей /1600 HUF/, Зоологическата градина /2500 HUF, за деца - 1800 HUF/; * * * * Официални валута : унгарски форинт /1 евро ~ 310 HUF/
 • Информация:
 Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.
 Всички допълнителни мероприятия и екскурзии се осъществяват при минимум 20 желаещи и е възможно последователността на изпълнение на програмата и посещенията да бъде променена;
 Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.
 Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
 Примерно меню за унгарска фолклорна вечер: гулаш; пиле с гъбен сос и картофи; шомлой галушка - традиционен унгарски десерт; чаша вино; малка ракия; вода; кафе
 Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.
 Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
 Туроператорът не носи отговорност при изгубен, забравен или повреден багаж.
 • Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител - нотариално заверена декларация от едния или двамата родители /оригинал + копие/.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
 • Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.
 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.