Коледи оферти

Потвърдена! ПРИКАЗНА ТРАНСИЛВАНИЯ от Бургас, Варна и Русе
Код на оферта:
2894

Тръгване от:
Бургас, Варна, Русе

Маршрут:
Бургас - СИНАЯ – БРАШОВ – ЗАМЪКЪТ БРАН – ЗАМЪКЪТ ПЕЛЕШ- БУКУРЕЩ ДВОРЕЦЪТ НА ЧАУШЕСКО

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 89 лв.
Програма
1 Ден- Отпътуване
 • от Русе в 05:30ч (паркинга на ЖП гара) – 89 лева
 • от Варна в 02:30ч (спирката на ул. Антим I);- 99 лева
 • от Бургас в 00:10ч (Булаир, срещу химическото чистене);- 109 лева
Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Сутринта пристигане в румънската столица Букурещ – най-големият град в Румъния, разположен на двата бряга на р. Дамбовица, известен още като „Малкия Париж“ заради живописната си архитектура. Отпътуване за Синая, наричан още „Перлата на Карпатите“, тих и спокоен планински курорт.
Настаняване в хотел. По желание /срещу допълнително доплащане/ отпътуване за градчето Бран и посещение на замъка „Бран” (входна такса 35 RON), известен още като Замъка на Дракула – ловната резиденция на Влад Цепеш , впечатляваща средновековна крепост, построена от местните жители през 1377 г. в замяна на което били освободени от данъци и такси.
Отпътуване за град Брашов, наричан още Кронщадт и посещение на площада със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, построена 1383г. , Старото кметство, най-малката уличка в Румъния Strada Sforii, широка само 1.20 м. По желание изкачване до крепостната кула над града, от където се открива разкошна панорамна гледка на старата част на града и възможност за снимки. Свободно време в центъра на града. Връщане в Синая. По желание организиране на румънска вечер с музика. Нощувка.
2 Ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за – замъка „Пелеш” (входна такса 20 RON) и възможност за разглеждане на замъка „Пелишор“ – основна резиденция на племенника на Карол I – следващия крал на Румъния – Фердинанд I и неговата съпруга кралица Мария (входна такса 20 RON). По желание посещение и на пазара, където се продават традиционни румънски сувенири, изделия от кожи килими и много други.
Разглеждане на манастира Синая, датиращ от 17 век, около който по-късно се застроява и самият курортен град Синая.
Отпътуване за Букурещ. Панорамна автобусна обиколка на Букурещ с разглеждане на Площадът на Съединението; Народният театър – символ на театралната бохема; Площадът на победата; Площадът на революцията; храмът на музиката “Атене” – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30м; Парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построен по проект на 18 годишно румънско момиче по времето на управлението на Николае Чаушеску; Патриархалната катедрала и дворец – духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи. Свободно време или по желание посещение на Домът на фамилия Чаушеску, наречена “ Дворецът на Пролетта“ – разкошна резиденция е отворена и приема за посетители от скоро – повече от четвърт век след революцията в Румъния през 1989г. Семейното жилище на Николае и Елена Чаушеску итрите им деца – Нику, Зоя и Валентин, се намира в луксозния квартал „Примаверии“, който по времето на режима е бил абсолютно недостъпен за обикновените румънци. Простира се на площ от 3000кв.м разгърната площ и има 80 помещения, които включват собствен апартамент със спалня, хол и баня за всяко едно от трите деца, апартамент за съпружеската двойка, както и отделни покои за Елена Чаушеску. Обзавеждането е в стил ренесанс, арт деко и барок с множество канапета, кресла, копринени тапети и картини на бележити румънски художници. По време на обиколката из пищната къща ще разгледаме работният кабинет и дневната на Николае Чаушеску, покоите на децата на фамилията и на съпругата, нейната гардеробна с големината на няколкостаен апартамент, трапезарията, както и спалнята с прословутата „златна баня“ на семейството и други.
Отпътуване за България.


Цената включва:
 • транспорт с комфортен и удобен автобус
 • включени всички пътни такси
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*/4* района на Синая;
 • посещение на двореца Пелеш и Синайски манастир
 • панорамна автобусна обиколка на Букурещ с екскурзоводско обслужване ;
 • екскурзовод-представител от агенцията.
Цената не включва
 • екскурзия до замъка „Бран“ с включен лицензиран екскурзовод и пешеходна обиколка на Брашов – 15 евро;
 • посещение на Дом на фамилия Чаушеску с включена входна такса – 12 евро за възрастни; 10 евро за лица под 18г и пенсионери;
 • доплащане за „Румънска вечер“ в ресторант с жива музика и вечеря – 35лв;
 • входната такса на замъка „Пелеш“ – 30 RON (около 13лв) за възрастни, 20 RON (около 8лв) за лица над 65г, 10 RON (около 4лв) за ученици и студенти;
 • входна такса замъка „Пелишор“ – 20 RON за възрастни, 10 RON за лица над 65г, 5 RON за ученици и студенти;
 • входна такса в замъка „Бран“ – 40 RON (около 18лв) за възрастни, 35 (около 16лв) RON за хора над 65г, 20 RON за студенти, 7 RON (около 3лв) за ученици.

1 румънска лея (RON)= 0.46 български лев (BGN)