Нова година

Зимните курортите в България претърпяха скоростно развитие през последните години. Всеки нов сезон се откриват все повече атрактивни ваканционни комплекси, хотели, фамилни къщи за гости, заведения за хранене и забавление. В същото време, ски пистите са отлично поддържани и подсигурени с модерни съоръжения. По-големите ски курорти като Банско, Боровец, Пампорово или Чепеларе предлагат на любителите на зимните спортове пълен набор трасета от всеки клас - от начинаещи до професионалисти. Превъзходната техническа и хотелска база, съчетани с мекия климат, лековити минерални извори, природни и културно-исоторически забележителности, правят зимните ни курорти подходящи както за активен отдих, така и за една спокойна и пълноценна почивка.
Излъчваща хаос, драма, трагедия и демокрация още преди много от нациите да се сетят да търсят сувлаки, Гърция се гордее с наследство, нетърпящо никаква конкуренция. Но не очаквайте посещението ви там да бъде само, и единствено изучаване на древния свят – гръцката склонност към безкрайни, диви забавления датира още от времето на Дионисий. Изобилието от древни фрагменти се открива навсякъде, като започнем от понякога мъгливата Атина и стигнем до ослепителните острови: средището на вселената – Делхи, изобилието от срутени колони на свещения остров Делос, украсените със стенописи Минойски дворци на остров Крит и дори островът Санторини, за който се носят легенди, че е потопената Атлантида, с чието изчезване е погинала цялата минойска цивилизация.
Eдна стремително модернизираща се страна, с единия крак в Европа, а с другия – в Средния Изток. Не е само ориенталски блясък, мистерия, интрига и стрелкащи се дервиши, а пикантен исторически водовъртеж, удрящ се в забързаното съвремие. Турският народ се ползва с нетърпящо конкурентност гостоприемие, умираш да вкусиш националната кухня, бреговата ивица е истинска мечта, а много от турските градове са осеяни с красиви джамии и замъци. И докато цените скачат драстично, Турция си остава една от изгодните Средиземноморски дестинации.