Майски празници

Потвърдена! БУДАПЕЩА- ПРАГА- ДРЕЗДЕН- БРАТИСЛАВА от Айтос, Бургас и Карнобат
Код на оферта:
460

Тръгване от:
Бургас, Айтос, Карнобат, Варна, Ямбол, Сливен, Ст. Загора, Пловдив, София

Маршрут:
БУДАПЕЩА- ПРАГА- ДРЕЗДЕН- БРАТИСЛАВА

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
28.02.2020 г.,    20.05.2020 г.

Цена от: 253 лв.
Програма
Потвърдени дати:
 • 28.02-03.03.2020 - няма места
 • 20-24.05.2020 - пред потвърждение

1 ден
Отпътуване от Варна в 10.30 ч./ Антим I/-325 лева
Отпътуване от Бургас в 13.00 ч. /бензиностанция ОМВ Метро/- 292 лева
Отпътуване от Айтос и Карнобат
Отпътуване от Ямбол и Сливен в 14.10 ч./паркинг Кабиле на магистралата/- 286 лева
Отпътуване от Стара Загора в 15.20 ч./ Лукойл на входа на града/- 275 лева
Отпътуване от Пловдив в 16.30 ч./ Хепи на магистралата/- 264 лева
Отпътуване от София в 18.00 / ОМВ на бул.Сливница/ – 253 лева
Преминаване на ГКПП Калотина. Нощен преход.
2 ден
Пристигане в красивата унгарска столица Будапеща, разположена на двата бряга на река Дунав, обединила градовете Буда, Пеща и Обуда. Програма в града с местен екскурзовод (доплащане 15 евро) – Площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници. Там също е и паметника на Архангел Гавраил (36-метровия стълб), който според легендата се появил в съня на създателят на унгарската държава – Свети Стефан (Ищван) и му връчил светата корона, с която кралят утвърдил властта си като владетел, поставен от Бога; Националната галерия; величествената и изключително красива сграда на Парламента – една от най-представителните и известни парламентарни сгради в света; хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала „Св. Матияш“ – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др. Свободно време. Отпътуване за Братислава. Настаняване в хотел в района на Братислава. Нощувка.
3 ден
Закуска. Отпътуване за Прага. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език. Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове с Архиепископския дворец, Щварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата “ Св.Вит“ с разглеждане на интериора, базиликата „Св.Ирджи“, Стария кралски дворец, Златната уличка, Черната кула, слизане към Мала Страна, разходка по прочутия Карлов мост. Кривите средновековни улички на Старе место/ Стария град/ водят до Стария градски площад с Тинския храм, църквата „Свети Микулаш“ и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Унгелт- най-старата митница на града, Прашна брана/ Барутната кула/, великолепният Пражки общински дом, Карловия университет- най-стария в Централна Европа и театърът, посрещнал самият Моцар, са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Нощувка.
4 ден
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Дрезден- град с две лица: от едната страна на река Елба е старият град, с всичко, което е оцеляло или възстановено след Втората световна война. А на отсрещния бряг е новата част, която не е толкова нова, колкото звучи, защото получава името си след опустошителния пожар през 1685 г. Туристическа програма в града: Цвингера, Земпер-опер, Катедралата, Фрауенкирхе. Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, помещаваща се в Цвингера.Свободно време или посещение на най-големия МОЛ в Дрезден. Връщане в Прага. По желание двучасова разходка с корабче по р. Вълтава с вкл. богата вечеря на блок маса. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден
Закуска.Отпътуване за Братислава. Пристигане в словашката столица Братислава. Пешеходна обиколка на старият град – Новият мост, катедралата „Св.Мартен“, в която е коронована императрица Мария Терезия, Градския площад, Кметството, Архиепископалния дворец (в който са живели Св. Св. Кирил и Методий) и кулата „Михалска брана“Свободно време. Отпътуване за България.
6 ден
Пристигане в България рано сутринта.


Цената включва:
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с комфортен и удобен автобус, снабден с мини бар и DVD, пътни такси
 • 1 нощувка със закуска в Братислава ***
 • 2 нощувки със закуски в Прага ***
 • панорамна обиколка на Братислава
 • представител на фирмата, придружаващ групата

Цената не включва:
 • туристическа програма в Будапеща с екскурзовод на български език- 15 евро;
 • туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки – 15 евро;
 • екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод – 40 евро;
 • разходка с корабче по р.Вълтава/ 2 часа с вкл.богата вечеря на блок маса/- 25 евро