Турция

Потвърдена! ФЕСТИВАЛЪТ НА ЛАЛЕТАТА В ИСТАНБУЛ
Код на оферта:
788

Тръгване от:
Бургас, Айтос

Маршрут:
Бургас - Истанбул - Бургас

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 139 лв.
Програма
ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА В ИСТАНБУЛ възможност за ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ и посещение на кв.БАЛАТ най-цветният в Истанбул
Дата: 03-05.04.2020, 17-19.04.2020

1 ден: Бургас – Истанбул
Отпътуване от Варна в 21.30 ч. предния ден /спирката на Антим I/- 169 лева
Отпътуване от Бургас в 00.10 ч. /спирката на Булаир срещу Хим.чистене/- 139 лева
Пристигане в Истанбул сутринта.
Свободно време или обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента“ – преминаване покрай двореца „Топ Капъ“, базиликата „Св. София“, новооткритата църква“ Св.Стефан“,Египетския пазар, кулата „Галата“, двореца „Долмабахче“,българската църква „Св.Стефан“ преминаване над залива „Златния рог“ и по висящия мост над Босфора навлизане в азиатската част – фото-пауза, откъдето се открива красива гледка към европейската част на Истанбул и Босфора и пешеходен тур с посещение на: площада Хиподрум с трите колони (Змийската колона, Египетския обелиск (Порфирогенната колона) и Синята джамия.
Посещение на парк „Емиргиян“, мястото където всяка година се провежда ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТА- една пъстра, цветна феерия. Свободно време за снимки.
Настаняване в хотел в близост до историческия център на Истанбул и Капалъ чарши. Свободно време за шопинг.Вечерта по желание допълнително мероприятие “Истанбул нощем”. Разходка с луксозен туристически кораб по Босфора, с включена богата вечеря, неограничено количество напитки и забавна шоу програма. Преминаване с кораба под двата моста свързващи континентите Европа и Азия и панорамно разглеждане на двореца Долмабахче, местността Ортакьой, двореца Бейлярбей, къщата на Инджи от сериала „Перла“, офиса на Шхерезада от сериала „1001 нощ“ и др. Трансфер до хотела. Нощувка.

2 ден: Истанбул
Закуска. По желание в 8.30 ч полудневна екскурзия до Принцовите острови – архипелаг от 9 острова, разположени в Мраморно море. През византийския период островите са използвани за заточение на знатни поданици, свещеници, принцове и владетели. Посещение на най-големите острови от архипелага Хейбели Ада и Буюк Ада. Свободно време с възможност за разходка с файтон или велосипед. Връщане в Истанбул късно следобед.
По желание екскурзия до небостъргача „Сапфир“ – най-високата жилищна сграда в Европа. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Нощувка.
Вечерта по желание Нощен Истанбул („Пиер Лоти”) вечерна панорамна автобусна разходка до Пиер Лоти – Пиер Лоти е псевдоним на френски автор живял и творил в Истанбул през 19 век. Той обичал често да посещава едно кафене, което се намира на върха на един хълм с гледка към Златния рог. По негово време мястото е било обзаведено с няколко табуретки и печка за варене на турско кафе. Днес кафенето носи неговото име, мебелировката е по- модерна, но все пак запазена в стил от 19 век. Там може да се насладите на невероятната панорама към Златния рог, както през деня така и вечерта, да изпиете едно турско кафе или чай, да поиграете на табла пушейки наргиле. Още по- интересен може да бъде и начинът по който ще стигнете до там. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Истанбул - Бургас
Закуска. По желание посещение с екскурзовод на двореца „Топ Капъ“ – първата резиденция на Османските султани, издигнат по време на Султан Мехмед II – Завоевателя на византийския Константинопол. Дворецът е бил официална резиденция на султана, център на властта и държавността, място за забавления и посрещане на важни гости в османската империя от XV в. до XIX в. В периода на най-големия разцвет на империята е бил обитаван от над 4000 души. Състои се от 4 двора и множество разпръснати сгради.
Отпътуване за най-цветния квартал в Истанбул- Балат. Свободно време за снимки.
Посещение на OUTLET VIA PORT VENECIA. За да се докоснете до красотата и романтиката на Венеция вече не е необходимо да пътувате 1100 км. Това може да се случи в Истанбул в новият Outlet Via Port Venecia, който предлага да се разходите с гондола по каналите на красива Венеция и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световно известните марки. Освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени можете да преживеете романтиката все едно сте в красивата италианска перла.
Отпътуване за Лозенград и кратък престой в центъра на града за покупка на турски сладкиши. Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М. Търново и пристигане в Бургас късно вечерта.

Цената включва:
 • транспорт с комфортен и удобен автобус, пътни такси;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в европейската част на Истанбул;
 • посещение на кв.Балат
 • посещение на МОЛ VIAPORT VENEZIA
 • посещение на Лозенград
 • екскурзоводско обслужване по време на пътуването

Цената не включва:
 • “Между Азия и Европа” и посещение на парка с лалетата „Емиргиян“ – 15 евро на човек / включва транспорт с местни автобуси, екскурзоводско обслужване на български език, пешеходна обиколка на историческата част на града/;
 • “Истанбул нощем” вечеря на кораб по Босфора– 40 евро на човек /включва трансфер от и до хотела, вечеря и напитки в неограничено количество/, забавна програма, екскурзоводско обслужване;
 • Полудневна екскурзия до Принцовите острови (с включен трансфер от хотела и билет за ферибот) – 20 евро
 • Посещение на Небостъргач Сапфир, с включени посещение на панорамната площадка и билет за 4D симулация на полет с хеликоптер – 25 евро;
 • Вечерна панорамна разходка до Пиер Лоти- 15 евро
 • Посещение на двореца „Топ Капъ“ – 30 евро (включва входна такса, екскурзоводско обслужване на български език, трансфер);