Турция

"СЪРЦЕТО на АНАДОЛА": Анкара – Кападокия – Коня – Ескишехир - Бурса
Код на оферта:
400

Тръгване от:
Варна, Слънчев бряг, Поморие, Бургас, Айтос, Карнобат

Маршрут:
Бургас – Анкара – Кападокия – Коня – Ескишехир - Бурса - Бургас

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
18.09.2024 г.,   22.10.2024 г.

Цена от: 699 лв.
Програма
„СЪРЦЕТО НА АНАДОЛА”:
6 дни / 5 нощувки, закуски, вечери и екскурзии
с тръгване от района на Бургас

Програма:
1-ви ден:
Отпътуване в 05.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10, с/у х.„Булаир” (среща в 04.45 ч.). Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Истанбул за Анкара с почивки по пътя на ок.2,5 часа. Вечерта пристигане в Анкара и настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Обзорна автобусна екскурзия с лицензиран местен екскурзовод на български език в Анкара – посещение (без включени входни такси) на музея на Анатолийските цивилизации (археологическия музей), мавзолея на Ататюрк, Анкарската крепост. По обяд отпътуване за Кападокия – по пътя разглеждане и фото-пауза при второто по големина в света солено езеро Тюз гьолу (Соленото езеро), разположено на 905 м н.в. Пристигане и настаняване в хотел 4*. Вечеря. По желание и срещу доплащане – посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма – народни и ориенталски танци, турски напитки неограничено, ядки. Нощувка в Кападокия.
3-ти ден:
05.00 ч. По желание и срещу доплащане - полет с балон над природните красоти на областта Кападокия – по време на леката утринна закуска имате възможност да станете свидетел на незабравимата гледка при подготовката за полет на балона, изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми, получава се и сертификат или джип сафари при изгрев слънце.
Закуска. Отпътуване и посещение на подземен град Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5 в.пр.Хр. и състоящ се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища (без включени входни такси; не се препоръчва за хора с клаустрофобия и сърдечни проблеми). Панорамна обиколка с екскурзовод на български език със спирки за снимки и разглеждане на природните феномени в областта Кападокия: долината на феите Зелве в района Пашабагъ с причудливите вулканични образувания, трите грации, долината на гълъбите, крепостта Уч Хисар и посещение на музея на открито в Гьореме, представляващ голям комплекс от скални църкви от 8-ми век. Посещение на градчето на грънчарите Аванос и градчето Юргюп, известно с производството на килими, керамика, бижутерски и кожени изделия. Вечеря. Нощувка в Кападокия.
4-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Коня – съвременен мегаполис, разположен в централната част на Мала Азия. Посещение мавзолея на Мевляна, основател на Ордена на танцуващите дервиши от ордена на Мевлевиите. Това е най-посещаваният музей в Турция, след двореца Топкапъ в Истанбул. Отпътуване за Ескишехир – градът на Настрадин Ходжа. Вечерта пристигане в Ескишехир и настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден:
Закуска.Освобождаване на хотела. Обзорна обиколка на Ескишехир – модерен град с четвъртия по големина университет в света с почти 2 млн. студенти, наричан „турската Венеция“. Разглеждане (без включени входни такси) на стария град и етнографския комплекс „Одунпазаръ“. Свободно време и възможност за разходка с гондола или корабче по каналите на града. Отпътуване за Бурса – четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Обзорна обиколка на Бурса с екскурзовод на български език – Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан, Зелената джамия, Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири. Отпътуване за България през Истанбул, пристигане в Бургас късно вечерта.

Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • гранични, пътни такси и паркинг;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел 4*;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел 4*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Ескишехир в хотел 4*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Бурса в хотел 4*;
 • лицензиран турски екскурзовод на български език по време на пътуването;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Коня;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Ескишехир;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Бурса;
 • водач-придружител от агенцията;
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.;

Цената не включва:
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70–84.99 г. – 12 лв., лица 85 и повече години не се застраховат;
 • отпътуване от място, различно от Бургас, при минимум 6 туристи;
 • единична стая – 225 лв.;
 • посещение на подземен ресторант в Кападокия – цена 40 € / 80 лв.: трансфер, напитки неограничено и мезе към тях (ядки, парченца плодове), богата фолклорна, забавна програма и ориенталски танцьорки;
 • посещение на автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” – цена 35 € / 70 лв.: трансфер, наблюдаване на религиозен ритуал на танца на дервишите;
 • джип сафари при изгрев слънце - цена 45 € / 90 лв.;
 • полет с балон над Кападокия – цена 290 € / 580 лв.(към 08.09.23): трансфер, лека закуска, кафе, чай, едночасов полет, чаша шампанско и сертификат (кошовете на балоните са големи, с висок параван, стабилни и комфортни за спокоен полет над Кападокия; разделени са на 4 секции за по 6 туристи; екип от 10 професионалисти се грижат за приятното Ви изживяване; гледките са впечатляващи, полетът е само при подходящи метеорологични условия !!!)

Отстъпки:
 • „Ранно записване” (РЗ) – до 60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6/3 %;
 • „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи – по договаряне (СЦО);
 • Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 50 лв.;
  • Ползва се само една от посочените отстъпки – ранно записване, група, дете или СЦО

Допълнителна информация:
 • Необходими документи: - международен паспорт или лична карта с биометрични данни с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт/лична карта се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на лицето под 18 г. следва да се носят по време на пътуването. !!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
 • Записване и начин на плащане: внасяне 30% от пакетната цена при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането е до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи; * Настаняването по седалки в автобуса се извършва от екскурзовода при отпътуването според последователността на сключване на договор и плащане. Автобусите са с надпис ДИНИТА и отпред има табела с името на екскурзията;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи;
 • При минимум 6 туристи има възможност за двупосочен трансфер срещу доплащане за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.; Несъбирането на минимален брой туристи за трансфер не е основание за прекратяване на договора;
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 07 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва около 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗАД Левинс. ** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява. *** При заболяване на потребителя или невъзможност да вземе отпуск заплатените суми за неустойки поради отказ от пътуване, се възстановят по тази застраховка. * Турция: няма визи за български граждани; забранено е пушенето на обществени места; * Няма допълнителни санитарни и здравни изисквания; * Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,06 лв. към 10.01.24); * Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври. * Входни такси към 15.02.24.: Анкара: музей на Анатолийските цивилизации – 280 TRL; Кападокия: подземния град Каймаклъ 300 TRL; музея под открито небе в Гьореме 480 TRL; крепостта Учхисар 100 TRL; долината на Зелве 120 TRL

   • Възможно е разместване на допълнителните мероприятия по дни и последователност в зависимост от броя на записаните туристи, трафика, промяна в работно време на обект и официални събития.

Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.