Словакия

БРАТИСЛАВА - ПРАГА - ВИЕНА - БУДАПЕЩА
Код на оферта:
2748

Тръгване от:
Варна, Бургас, Айтос, Ямбол, Сливен, Ст. Загора, Пловдив, София

Маршрут:
Братислава - Бърно - Прага - Виена - Будапеща

Продължителност:
6 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 282 лв.
Програма
Оферта №

1. ден:
Отпътуване от Варна в 10.30 ч./ Антим I/-315 лева;
Отпътуване от Бургас в 13.00 ч. /бензиностанция ОМВ Метро/- 282 лева;
Отпътуване от Ямбол и Сливен в 14.10 ч./паркинг Кабиле на магистралата/- 276 лева;
Отпътуване от Стара Загора в 15.20 ч./ Лукойл на входа на града/- 265 лева;
Отпътуване от Пловдив в 16.30 ч./ Хепи на магистралата/- 264 лева;
Отпътуване от София в 18.00 / ОМВ на бул.Сливница/ – 243 лева.
Преминаване на ГКПП Калотина. Нощен преход. Преминаване на ГКПП Калотина. Нощен преход. Почивки по пътя.
2. ден:
Пристигане в словашката столица Братислава. Пешеходна обиколка на старият град – Новият мост, катедралата „Св.Мартен“, в която е коронована императрица Мария Терезия, Градския площад, Кметството, Архиепископалния дворец (в който са живели Св. Св. Кирил и Методий) и кулата „Михалска брана“Свободно време. Отпътуване за Бърно. Настаняване в хотел. Нощувка.
3. ден:
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до чешката столица Прага. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език. Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове с Архиепископския дворец, Щварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата “ Св.Вит“ с разглеждане на интериора, базиликата „Св.Ирджи“, Стария кралски дворец, Златната уличка, Черната кула, слизане към Мала Страна, разходка по прочутия Карлов мост. Кривите средновековни улички на Старе место/ Стария град/ водят до Стария градски площад с Тинския храм, църквата „Свети Микулаш“ и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Унгелт- най-старата митница на града, Прашна брана/ Барутната кула/, великолепният Пражки общински дом, Карловия университет- най-стария в Централна Европа и театърът, посрещнал самият Моцар, са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Свободно време. Връщане в Бърно. Нощувка.
4. ден:
Закуска. Еднодневна екскурзия до австрийската столица Виена, разположена също по поречието на река Дунав, пленяваща с красота и романтика. Панорамна обиколка на австрийската столица с местен екскурзовод на български език – увеселителният парк Пратер с прочутото Виенско колело – символът на Виена; цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведере – построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбург – официалната резиденция на австрийския президент;
Колоната на чумата – поставена от император Леополд I, като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679г; катедралата „Св. Стефан“ – най – голямата и прочута катедрала в Европа;Свободно време. Връщане в Бърно. Свободно време. Нощувка.
5. ден:
Закуска. Отпътуване за красивата унгарска столица Будапеща, разположена на двата бряга на река Дунав, обединила градовете Буда, Пеща и Обуда. По желание програма в града с местен екскурзовод (доплащане 15 евро) – Площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници. Там също е и паметника на Архангел Гавраил (36-метровия стълб), който според легендата се появил в съня на създателят на унгарската държава – Свети Стефан (Ищван) и му връчил светата корона, с която кралят утвърдил властта си като владетел, поставен от Бога; Националната галерия; величествената и изключително красива сграда на Парламента – една от най-представителните и известни парламентарни сгради в света; хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала „Св. Матияш“ – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др. Свободно време. Отпътуване за България.
6. ден:
Пристигане в България.
Цената включва:
  • транспорт с комфортен и удобен автобус, снабден с мини бар и DVD;
  • всички пътни и магистрални такси;
  • 3 нощувки със закуски в хотел в Бърно ***;
  • панорамна обиколка на Братислава;
  • представител на фирмата, придружаващ групата.
Цената НЕ включва:
  • еднодневна екскурзия до Прага с вкл.туристическа обиколка с местен екскурзовод- 40 евро;
  • еднодневна екскурзия до Виена с вкл.туристическа обиколка с местен екскурзовод- 30 евро;
  • панорамна автобусна и туристическа обиколка на Будапеща с местен екскурзовод- 10 евро.