Румъния

СТРАНАТА НА ДРАКУЛА: БУКУРЕЩ – ПРЕДЕАЛ – БРАН – БРАШОВ – СИНАЯ – ПЕЛЕШ
Код на оферта:
441

Тръгване от:
Бургас, Варна, Шумен, Русе

Маршрут:
Бургас - Букурещ – Синая – замъка "Бран" – крепостта "Ръшнов" – Брашов – замъка "Пелеш"

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
19.07.2024 г.,   23.08.2024 г.,   21.09.2024 г.,   25.10.2024 г.,   13.12.2024 г.

Цена от: 296 лв.
Програма
Страната на Дракула, Румъния: БУКУРЕЩ – ПРЕДЕАЛ – БРАН – БРАШОВ – СИНАЯ – ПЕЛЕШ
3 дни / 2 нощувки
с тръгване от Бургас, Айтос, Карнобат, Шумен и Русе

Програма:
1-ви ден:
05.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. “Булаир“ 10, с/у х.“Булаир“ (среща в 04.45 ч.) по маршрут Шумен – Русе – Букурещ – Синая. Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Около обяд пристигане в Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа, основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дъмбовита, наричан "Малкия Париж" заради артистичния си живот и красивата архитектура. Панорамна обиколка: площадът на съединението; университетът; народният театър; площадът на победата; площадът на революцията; кралският дворец; храмът на музиката “Атене”, една от емблемите на града; парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20000 работници; Патриархалната катедрала с мощите на Свети Димитър Бесарабовски – духовен център на града. Свободно време за разходка в центъра на Букурещ. Отпътуване в късния следобед по булеварда на авиаторите, покрай Триумфалната арка и музея на Румънското село към хотела 4* в Предеал/Пояна Брашов- вечерта пристигане и настаняване. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. Отпътуване и след около час посещение на замъка „Бран”, известен още като Замъка на Дракула – впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Около обяд отпътуване за живописнотo средновековно градче Брашов – свободно време за разходка из романтичните улички на града с основни туристически забележителности: общинският площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, построена 1383 г. и реконструирана 1477 г., старото кметство, църквата “Св. Николай”. Възможност за качване с лифт до хълма Тампа, от който се открива чудесна панорама към града и околностите му. Отпътуване в късния следобед и връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за фееричната лятна резиденция на румънските крале - замъка „Пелеш” и възможност за разглеждане на замъка „Пелишор“ – семейна резиденция на крал Фердинанд I и неговата съпруга кралица Мария. Разглеждане на манастира Синая, датиращ от ХVII век и основан от румънския благородник Михай Кантакузин. По обед свободно време в Синая – планински курортен град, известен като “Перлата на Карпатите”. Отпътуване за България, почивки по пътя и пристигане в Бургас – около полунощ.

Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус;
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • 2 нощувки в хотел 4* в Предеал/Пояна Брашов;
 • 2 закуски и 2 вечери;
 • екскурзия до замъка на Дракула „Бран” и град Брашов;
 • екскурзия до замъка „Пелеш” и Синайския манастир;
 • панорамна обиколка на Букурещ;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.;

Цената НЕ включва:
 • астраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 6 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
 • застраховка „Отмяна пътуване“;
 • единична стая – 80 лв.;
 • тръгване от място, различно от Бургас;
 • ползване на двойна седалка от един турист: 130 лв.;
 • входни, туристически такси и билети за градски транспорт.

Отстъпки:
 • "Ранно записване" – 60 / 30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6 / 3 %
 • "Група" - минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи - специална ценова оферта (СЦО);
 • "Дете" до 11.99 г. - 20 лв;
 • Ползва се само една от посочените отстъпки – ранно записване, група, дете или СЦО

Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.

Допълнителна информация:
 • Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
!!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
 • Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи;
 • Настаняването по седалки в автобуса се извършва от екскурзовода при отпътуването според последователността на сключване на договор и плащане. Автобусите са с надпис ДИНИТА и отпред има табела с името на екскурзията;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването –18 туристи за 23 местен автобус/ 40 туристи за 50-местен автобус;
 • Отпътуване от място, различно от Бургас – при минимум 6 туристи има възможност за двупосочен трансфер срещу доплащане за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър, Равда, Ахелой –25 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв. Трансферът се потвърждава до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва около 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗАД Левинс. ** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява. *** При заболяване на потребителя или невъзможност да вземе отпуск заплатените суми за неустойки поради отказ от пътуване, се възстановят по тази застраховка.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и Ковид-19 изисквания;
 • Румъния: парична единица – румънска лея; * Валутен курс: 1 RON = 0,41 лв.;
> препоръчваме да си носите един комплект топли дрехи и чадър, защото в Карпатите вечер става хладно и често има краткотрайни превалявания.
 • Часово време: България 12:00 ч. Румъния 12:00 ч.
 • Входни такси (ориентировъчни цени към 30.11.2023 г.): Букурещ: Национален Исторически музей – 30 RON; Синая: замъка “Пелеш” – основен тур: 50 RON, 25 RON (65+), 13 RON ученици; Синайски манастир – 10 RON за възрастни, 5 RON за деца; замъка “Бран” – 60 RON, 45 RON (65+), 35 RON за студенти, 15 RON за ученици;
 • При необходимост се променя последователността на изпълнение на туристическа програма, съобразно работното време на обектите.