Италия

Потвъдена! И Т А Л И Я - Класически Тур`19
Код на оферта:
475

Тръгване от:
Бургас, Айтос, Карнобат, Ст. Загора, Пловдив, София

Маршрут:
Бургас - Венеция - Флоренция - Пиза-Сиена - Рим / 3 нощувки /Ватикана - Тиволи-Сан Марино -пещерата Постойна

Продължителност:
9 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 840 лв.
Програма
Оферта №02008
 • С възможност за тръгване от Бургас, Айтос, Карнобат, Варна, Пловдив, София

1.ден
Отпътуване от БУРГАС- бензиностанция ОМВ до МЕТРО в 05,00ч.по маршрут-СТ.ЗАГОРА-ПЛОВДИВ-СОФИЯ,ГКПП Калотина- Сърбия – Хърватска.Пристигане в района на Загреб.Настаняване в хотел 3*.Нощувка
2 ден
Закуска. В 08,00 ч. отпътуване за Италия.Преминаваме през областите Фриули Венеция Джулия, която крие в себе си много история, съкровища и уникална природа. Следва областта Венето.Отпътуване от пристанище Пунта Сабиони с корабче за Венеция – Перлата на Адриатика: туристическа програма в сърцето на града (UNESCO) площад ”Сан Марко”, разглеждане на великолепния Дворец на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, Библютека Марчиана, едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко – покровител на града, след това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде.Свободно време за посещение на музеи. Нощувка в района на Лидо ди Йезоло.
3 ден
Закуска.Отпътуване за Флоренция – люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на бълг. език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата Санта Мария дел Фиоре, Кулата на Брунелески, Баптистерия със златните врати, палацо Векио с площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън). Свободно време..Вечерта пристигане в курорта Монтекатини до Флоренция. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден
Закуска.Кратка спирка в Пиза и Площада на чудесата с Наклонената кула.Отпътуване за Сиена-един от най-добре запазените италиански средновековни градове-площад „Кампо”,Градския дворец (Кметството), Камбанарията, Катедралата и др.Отпътуване Нощувка в района на Рим.
5 ден
Закуска. В 09,00 ч. пещеходна туристическа програма в центъра на Римската империя с екскурзовод: Колизеумът – най-големият амфитеатър от древноримската епоха; църквата „Сан Клементе“ с гроба на Константин – Кирил Философ; Римският форум – сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи;хълма Капитолия, площад „Венеция“ с монумента на Виктор Емануил II до Пантеона и площад „Навона“ със своите изящни барокови църкви и фонтани, продължаваме към фонтанът „Ди Треви“ – най-известният и красив в цяла Италия – шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница.Пещеходна разходка продължава в Бароков Рим до площад „Испания“ със стълбата, водеща към църквата „Санта Тринита дей Монти“ едно от най-предпочитаните от туристите места в Рим с прекрасна гледка към целия град, кафе Греко (най-старото кафене в Рим от 1760 г., където са отсядали всички големи поети, писатели и композитори в Рим – Брамс, Лист, Вагнер, Андерсен, Гогол, Марк Твен.Свободно време по търговската Виа дел Корсо. Нощувка в района на Рим.
6 ден
Закуска. Отпътуване с метро за Ватикана – Центъра на католицизма(UNESCO).По желание разглеждане с лицензиран екскурзовод на държавата Ватикана и невероятната колекция от художествени съкровища във Ватиканските музеи, в които влизат стаите рисувани от Рафаело и Сикстинската капела (рисувана от Микеланджело, Ботичели, Гирландайо). Обиколката завършва с разглеждане на базиликата “Св. Петър” – най-голямата в християнският свят с възхитителната си архитектура, дело на гениите на ренесанса Бернини,Браманте, Мадерно, Микеланджело – 35 евро на турист: вход, предварителна резервация, слушалки, придружаващ местен екскурзовод бълг. език/ Нощувка в района на Рим.
7 ден
Закуска. Република Сан Марино.По път по желание разглеждане на вила Д`Есте с терасовидни градини на площ от 4 хектара, фонтани, алея със 100 фонтана и прекрасни розови храсти обявен от Briggs§Stratton за най-красив парк в Европа. Повечето летни резиденции и дворци на римски императори са били построени именно в Тиволи. Вила Д’Есте заедно със своят дворец и градини е една от най-забележителните илюстрации на ренесансовата култура. Тя е изградена по желание на кардинал Иполито д’Есте. Едни от шедьоврите в градините на вилата са „Фонтанът на Дракона“ и „Фонтанът на яйцето“. В градината има 11 нива на водни атракции. През 16 век градините и фонтаните на Вилата са смятани за осмото чудо на света. Пристигане късния след обяд в Сан Марино – най-старата и най-малка република в света. Пешеходна обиколка – Крепостните стени, площад „Либерта”, Правителствения дворец, Катедралата „Сан Марино” и др.Нощувка в курортната зона на Римини/Ричоне/Католика.
8 ден
Закуска. Отпътуване за пещерата Постойна.Посещение на едно от природните богатства на Словения – пещерата Постойна, дълга 27 км. Двучасов престой за разглеждане. Нощувка в района на Загреб.
9 ден
Закуска. Отпътуване за България.Пристигане вечерта.


Цената включва :
 • транспорт с туристически автобус /оборудван с климатик, минибар, телевизор/.
 • 8 нощувки с 8 закуски – 2 нощувки в Загреб, 1 нощувка в Лидо ди Йезоло в хотели 3* в стаи с 2-3 легла. 1 нощувка в Монтекатини Терме, 3 нощувки в периферен х-л в Рим; 1 нощувка в Римини/Ричоне,
 • туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти.
 • Местен екскурзовод в Рим и Флоренция.
 • водач от агенцията
 • медицинска застраховка за целия престой с лимит 5000 евро.
 • пътни такси и административни разходи;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • посещение наВила Д`Есте – 15,00 евро – входна такса и транспорт при мин. 30 души.
 • Ватиканските музеи и Сикстинската капела – 35 евро възрастен,30 евро деца до 18г.(включва предварителна резервация,входна такса, слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод – при мин.25 души) заплаща се при при втора вноска
 • Слушалки за пешеходната обиколка в Рим – 3,00 евро на човек
 • Входна такса за Флоренция – 10,00 € / check point/ + слушалки 3,00 евро на човек / задължително доплащане
 • Входна такса за Сиена – 10,00 €,/ check point/ задължително доплащане
 • Входна такса за Пиза – 10,00 €, / check point/задължително доплащане
 • Билет за римското метро – 1,50 евро /75 мин/; Билет за гр. транспорт в Рим 7,00 евро /целодневен за всички превозни средства.,автобус в Пиза до Площада на чудесата – 3,00 евро в двете посоки
 • Туристическа такса за хотелите в Италия и Хърватия – 1,30 евро на ден за Загреб и Монтекатини за хотели 3*, 1,5 евро за Римини и Лидо в х-л 3 зв., за Рим – 4 евро на ден – плаща се от туриста задължително на рецепцията на хотела – общо 19,00 евро./задължително доплащане
 • Билет отиване и връщане за корабче и входна такса Венеция – 30,00 евро задължителен и се заплаща при крайно плащане на екскурзията.


Допълнителните екскурзии и мероприятия се провеждат при мин. 30 записани.
 • входните такси за музеите и туристическите обекти в евро по желание посещавани в свободното време ./Музейни такси в Рим: Колизеума и Форум Романум – 13,00 евро,за деца е безплаген:Музей на базилика „Сан Клементе” – 5,00 евро, билет за метрото 1,50 евро, карта за метро и автобус за 1 ден – 7,00 евро,Музейни такси във Венеция: Дворецът на Доджите – 17 евро, Камбанарията – 6.50 евро, Музея на Базиликата Сан Марко – 4 евро./
 • Катедралата в Сиена – 8,00 евро
 • Пещерата Постойна – 25,80 евро входна такса,резервация и аудиогид 2,5 евро
 • Единична стая – 200,00 лв


Информация
 • Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена и окончателно доплащане с допълнителните екскурзии до 20 дни преди отпътуване.
 • Необходими документи: лична карта с 6 – месечна валидност към датата на заминава или задграничен паспорт за децата; за деца до 18 год. пътуващи без родител или 1 е необходимо нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 г. възраст/ + копие от акта за раждане.
 • Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на програмата.
 • Агенцията не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
 • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
 • Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и агенцията не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.
 • Агенцията предлага и възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”.

Срокове и Условия
 • Анулация без неустойка при отказ от пътуване до 7 дни след подписване на договора, само при уславие, че остават мин.60 дни до датата на отпътуване
 • Ако периодът на резервация е под 60 дни, не се дължи неустойка само в деня на резервирането
 • Информация за отпътуването се получава 7 дни преди датата на заминаване !

Неустойки
 • за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета /внесения депозит
 • за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 70%
 • за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 80%
 • за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%