Унгария

Потвърдена! БЕЛИТЕ НОЩИ в СКАНДИНАВИЯ и СЕВЕРА
Код на оферта:
473

Тръгване от:
Бургас, Варна, Ст. Загора, Пловдив, София

Маршрут:
БУДАПЕЩА – ПРАГА – БЕРЛИН – КОПЕНХАГЕН –ОСЛО-СТОКХОЛМ – ХЕЛЗИНКИ – ДРЕЗДЕН - БРАТИСЛАВА

Продължителност:
11 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 747 лв.
Програма
Оферта №02006
 • С тръгване от Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София

1 ДЕН
Отпътуване от Бургас в 00:00ч., Ст.Загора - 01:30ч., разклона за Автомагистрала Тракия, Пловдив-03:15ч. бензиностанция Шел/Хепи, София в 05:00ч.- автогара Сердика, по маршрут ГКПП Калотина – Ниш – Белград – Будапеща. Пристигане в Будапеща в ранния следобяд. По желание едночасова разходка с корабче по р.Дунав/ доплащане 15,00 евро/. Нощувка.
ПРИ ПЪТУВАЩИ ОТ ВАРНА - с доплащане, отпътуването е предходния ден в 21,30ч.
2 ДЕН
Отпътуване за чешката столица – Прага. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Старата част на града /доплащане 18,00 евро/ -Старое место, сградата на старото Кметство с астрономическия часовник Орлой, улица Карлова,Карловия мост от 14 век.Нощувка.
3 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Германия в 08,00ч. Спирка в Берлин – улицата на липите и най-известните по целия свят символи на Берлин – Бранденбургската врата, Райхстагът и Монументът на победата. Отпътуване за района на Рощок. Нощувка.
4 ДЕН
Рано сутринта в 06,00ч.отпътуване за Дания с ферибот Рощок – Гедсер – преход 160км. Преди обяд пристигане в столицата – Копенхаген. Панорамна обиколка на града /1,30ч./ с местен екскурзовод на български език /доплащане 20,00 евро/. Спирка при двореца Кристиянборг приютил Датския парламент, Националната библиотека, спирка при Mраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг, Кралския театър, Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания – статуята на малката русалка, фонтана Гифион, посветен на “майка Дания”, централния площад с Кметството и паметника на Андерсен.В 15.00ч. отпътуване за пристанището. Качване на ферибот за Норвегия на компанията DFDS. Нощувка на круизния кораб каюти за 4-ма, ниво 2.
5 ДЕН
Сутринта в 09,30ч. пристигане в столицата на Норвегия – гр. Осло. Панорамна обиколка от 10,00ч. на града с местен екскурзовод на руски език /доплащане 20.00 евро/ – Кралския дворец, централната улица “Карл Йохангате”, Кметството, където се връчва Нобеловата награда за мир, скулптурите на Вигеланд в парка Фргонер. Рано след обяд отпътуване за шведската столица Стокхолм, известна като “Северна Венеция”.Нощувка в гр.Вастерас.
6 ДЕН
Закуска. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език /доплащане 20,00 евро – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със “Златната зала”, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати.и неповторима панорама от града. В 15.00ч. отпътуване за пристанището Вартан. В 16.45ч. отпътуване за финландската столица Хелзинки с най-големия 14-етажен круизен кораб на “Силия лайн”, дълъг 203м., разполагащ с караоке бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на круизния кораб каюти за 4-ма, ниво 2.
7 ДЕН
Около 10.15-10.30ч. пристигане в Хелзинки – град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. Панорамен тур 10,30-12,30ч. с местен автобус и екскурзовод на руски език /доплащане 40,00 евро – заявява се в България/ – с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала, Скалната църква и паметника на Сибелиус. Отпътуване обратно за Стокхолм в 17.00ч Нощувка на кораба на Силия лайн,ниво 2.
8 ДЕН
Пристигане сутринта в 09,45ч. в Стокхолм. Посещение на музея “Васа” с кралския боен кораб или етнографския комплекс „Сканзен”или музея на АББА. По обяд отпътуване за Германия. Попътна спирка на брега на езерото Ветерн. Вечерта качване на ферибот от Трелеборг до Рощок – пътуване около 6,00ч. – включено е настаняване на база дек. *По желание и препоръчително е доплащането за кабини.
9 ДЕН
Рано сутринта пристигане в Рощок. Кратка спирка /2 часа/ в Дрезден – столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба”. Отпътуване за Чехия.Нощувка.
10 ДЕН
Закуска.Отпътуване със пирка в столицата на Словакия Братислава.Пешеходна разходка в стария град –катедралата Св.Мартен, площада пред Кметството,Двореца на Архиепископа,Михалевската порта.Ранния следобяд отпътуване за България.
11 ДЕН
Пристигане сутринта в София, Пловдив,Бургас по обяд.


В цената, калкулирана при 40 туриста са включени:
 • транспорт с автобус 3*
 • обявените 8 нощувки+4 закуски, калкулирани на база 4-ки кабини, стаи 2-ки /1 нощувка+закуска в Будапеща в хотел 2/3*; 2 нощувки със закуски в Прага в хотел 3*; 1 нощувка в района на Рощок –Ibis budget; 1 нощувка на ферибот от Копенхаген за Осло в каюти за 4-ма ниво 2,1 нощувка със закуска в района на Стокхолм ; 2 нощувки на ферибот на Силия лайн Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм, в каюта за 4-ма, ниво 2;
 • водач-представител на фирмата по време на пътуването.

В цената не са включени:
 • застраховка -2,00 лв/ден– заплащат се задължително преди отпътуване
 • таксите на посещаваните обекти
 • турове в програмата:
  • обиколка с местен екскурзовод на български език + слушалки в Прага – 18,00 евро
  • тур Хелзинки с местен автобус и екскурзовод на руски език – 40,00 евро
  • обиколки с местни екскурзоводи в Копенхаген,Осло и Стокхолм – по 20,00 евро за град
  • корабче по р.Дунав в Будапеща – 15,00 евро,
 • доплащане за двойни кабини на кораба Дания-Норвегия – 40.00 евро на човек / тройна кабина – 20.00 евро на човек/ единична – 120.00 евро
 • доплащане за двойни кабини на кораба Швеция-Финландия– 45.00 евро на човек за двете нощувки/ тройна кабина – 20.00 евро на човек/ единична – 135.00 евро

– ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е настаняване в каюти на ферибота от Швеция за Германия – каютата за 4 ма – 120.00 евро, каютата за 2ма – 100.00 евро – заявява се и заплаща предварително/

– отпътуване от Варна – 30,00 лв

Препоръчително е валутата Ви необходима за Скандинавските страни да бъде обменена от България.
Заявяването и заплащането на допълнителните мероприятия става мин 14 дни преди датата на отпътуване с надлежно представен документ за плащане!


Допълнителна информация:
 • Офертата важи при минимум 40 туриста
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
 • Необходими документи за пътуване – лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.