Гърция

Екскурзия до Олимпийската ривиера
Код на оферта:
3847

Тръгване от:
Русе, Шумен, Варна, Бяла, Слънчев бряг, Бургас

Маршрут:
СОЛУН – МЕТЕОРA – КАЛАМБАКА – ВЕРГИНА – ЕДЕСА – КАВАЛА

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
28.10.2022 г.

Цена от: 295 лв.
Програма
ПРОГРАМА:
СОЛУН – МЕТЕОРA – КАЛАМБАКА – ВЕРГИНА – ЕДЕСА – КАВАЛА

Ден 1 /28.10./:
Отпътуване следобед от Русе, Шумен, Варна, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Бургас.

Ден 2 /29.10./:
Сутринта пристигане в Солун – столицата на Северна Гърция и вторият по големина и значение град с богата история и вълнуващо настояще, пълен с живот и енергия. Основан е от македонския цар Касандър, който го кръщава на жена си Тесалоника, сестра на Александър Македонски. Баща й, Филип II, я нарекъл така в чест на победата си над тесалийците.
Панорамна обиколка на града – Бялата кула – символ на Солун, паметниците на Филип ІІ Македонски и Александър Велики, Арката на Галерий, Ротондата “Св. Георги”, Университетския град, Крепостните стени, църквата “Св. Димитър”, площад “Аристотелис”, Пристанището и др.
Вечерта пристигане и настаняване в хотел в Паралия Катерини – курорт, разположен в подножието на митичната планина Олимп. Нощувка.

Ден 3 /30.10./:
Закуска. Целодневно посещение на местността Метеора и прочутите скални манастири – уникално място, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Представлява комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на най-големия манастир – Великият Метеор и на Св. Варлаам /при желание/.
Кратка спирка в Каламбака – живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора. Възможност за обяд. Посещение на работилница за икони в подножието на Метеорите. Връщане в хотела в късния следобед. Нощувка.

Ден 4 /31.10./:
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Вергина и Едеса.
Едеса, един от най-красивите и забележителни градове в Северна Гърция. Името си дължи на богатството от вода, паркове и водопади, които са допринесли за славата на града. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден.
Отпътуване към Вергина за посещение на гробницата на един от най-великите представители на македонската династия – Филип Македонски и разглеждане на останките на древния македонски дворец. Връщане в Паралия Катерини. По желание и с предварителна заявка – вечеря в традиционно гръцко заведение с музика на живо. Нощувка.

Ден 5 /01.11./:
Закуска. Отпътуване за България.
Спирка в Кавала – град желан в миналото от завоевателите, днес от хиляди туристи, примамващ с богатства и потайности, балканско гостоприемство, топло южно слънце и безкрайно море. Амфитеатрално разположен по бреговете на живописен залив на Бяло море в близост до остров Тасос.
Пешеходна разходка из старият град – пристанището; Имарета, паметника на Мохамед Али и родната му къща, Акведуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 16в., Крепостта, построена от турците на хълма Панагия, която и днес доминира над града и се е превърнала в неин символ.
Пристигане в България – късно вечерта.

Информация:
  • Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.
  • Всички допълнителни екскурзии и турове, които не са включени в пакетната цена се организират при минимум 20 човека.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.
  • Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
  • Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.
  • Туроператорът не носи отговорност при изгубен, забравен или повреден багаж.
  • Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
  • Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.
  • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.