ВЕЛИКДЕН

ВЕЛИКДЕН на о.КОРФУ, Гърция
Код на оферта:
407

Тръгване от:
Бургас, Варна, Айтос, Пловдив, София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
03.05.2024 г.

Цена от: 569 лв.
Програма
ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА!!
ВЕЛИКДЕН на о.КОРФУ, Гърция

Програма:
1-ви ден/ петък:
Отпътуване в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ 10, с/у х.„Булаир“ (среща в 00.45 ч.); почивки по пътя на 2-2,5 часа, преминаване на българо-гръцката граница. Пристигане на пристанище Игуменица и потегляне с ферибот (около 1 ч. 30 мин.) за остров Корфу – най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, византийски храмове и екзотична растителност. Настаняване в х.Dassia Holiday Club 3*. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден/ събота:
Закуска. Отпътуване за столицата на острова - гр. Керкира за включване към Великденските празненства. ВЕЛИКА СЪБОТА на острова се отбелязва по специален начин. Сутринта започва с шествие в чест на Свети Спиридон – закрилник на острова, спасявал го от чума, глад и турско нашествие. В 11.00 ч. църковните камбани бият и десетки керамични съдове се хвърлят от прозорците на къщите. С този ритуал местните жители по време Великденските тържества прогонват злото и нечистото.
След обед свободно време или по желание и срещу доплащане – обиколка на столицата на остров Корфу с местен екскурзовод: площад "Еспланада" – сърцето на града; галерията с арките "Листон"; Старата крепост; дворецът "Св.Св. Георги и Михаил", където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата "Св. Спиридон"; посещение на полуостров Канони и двореца "Ахилион" – лятната резиденция на императрица Елизабет (в случай, че реставрацията още не е приключена, се посещава двореца Мон Репо, родно място на принц Филип, херцог на Единбург и съпруг на кралица Елизабет II). Връщане в хотела. Вечеря. След вечеря отпътуване за столицата Керкира за посрещане на Великден с празнична литургия и пищни тържества с фойерверки в центъра на град Керкира! В 23.30 ч. всички се събират на централния площад. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “Светлината “ – запалена свещ, от която всички взимат огън. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение, а небето се озарява от тържествени фойерверки. Завръщане в хотела късно след полунощ. Нощувка.
3-ти ден/ неделя:
Закуска. Свободно време или по желание срещу доплащане екскурзия до Палеокастрица – един от най-красивите курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. Посещение на манастира „Света Богородица” – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според преданията Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Връщане в хотела. Ранния след обед – празничен великденски обяд и музика. Нощувка.
4-ти ден/ понеделник:
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България, прекосяване на Йонийско море с ферибот, почивки по пътя на 2-2,5 часа, преминаване на гръцко-българската граница и пристигане след полунощ.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус;
 • пътни, гранични такси и фериботни билети;
 • 3 нощувки, 3 закуски и 2 вечери в хотел Dassia Holiday Club 3*;
 • празничен Великденски обяд с гръцка музика и танци;
 • трансфер до Керкира за празничното шествие на Велика Събота и ритуала с чупенето на делви;
 • трансфер до Керкира за празничната Великденска литургия;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.;

Цената НЕ включва:
 • доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 10 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
 • доплащане за единична стая – 150 лв.;
 • отпътуване от място, различно от Бургас, при минимум 6 туристи;
 • обиколка на гр.Корфу с местен гид и входна такса за двореца „Ахилион“ (ако още е в ремонт – за двореца Мон Репо)– 40 лв./20 €;
 • екскурзия до Палеокастрица – 30 лв./15 €;
 • такса престой – 4 € на нощувка (заплаща се на място):
 • PCR тест или всякакъв друг вид тест в случай, че към датата на пътуването се изисква задължителен такъв от българска или гръцка страна;
 • входни такси и билети за градски транспорт (напр.крепостта – 6 €).

Отстъпки:
 • „Ранно записване” – до 60 /30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6 /3 %
 • „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи – по договаряне (СЦО)
 • Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, за група, за дете или СЦО

Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.

Допълнителна информация:
 • Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването. !!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
 • Записване и начин на плащане: внасяне на 30% от пакетната цена при записванеи сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане - до 20 дни преди датата на отпътуване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи; * Настаняването по седалки в автобуса се извършва от екскурзовода при отпътуването според последователността на сключване на договор и плащане. Автобусите са с надпис ДИНИТА и отпред има табела с името на екскурзията;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване": Струва от 2,5% до 4,5% от стойността на основния туристически пакет, в зависимост броя дни от сключването на договора за туристически пакет до датата на отпътуване съгласно условията на ЗК. ** При заболяване или неполучаване на отпуск преди отпътуването, заплатените суми като неустойки се възстановят по клаузите на тази застраховка срещу представени официални документи от лекар, болница или работодател. ** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи; * При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв. При минимум 6 туристи има възможност за отпътуване от Айтос (колело), Карнобат (Т маркет), Сливен (пл.Хаджи Димитър), Пловдив (бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”); София (стадион „В.Левски“);
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 07 дни преди датата на отпътуване;
 • Гърция: -> климатична такса за престой в Гърция ( в сила от 01.01.2024 г.): 3 € на нощувка за кат.С хотели (задължителна); -> няма допълнителни визови изисквания за български граждани;
 • Парична единица – евро; * Часово време: България 12:00 ч. Гърция 12:00 ч.
хотел Dassia Holiday Club 3*:

Информация за хотел Dassia Holiday Club 3*:
https://dassiaholidayclub.com/
Местоположение: Хотел Dassia Holiday Club 3* се намира в курортното селище Дасиа, отстоящо само на 11 километра от главния град и международното летище на острова. Хотелът е подходящ за настаняване и на семейства с деца, като им осигурява отлични условия за отдих и спокойна почивка близо до морския бряг. Хотелският комплекс е с денонощно работеща рецепция, място за съхранение на багаж, паркинг, детска площадка, плувен басейн и детски басейн.
Стаите: са просторни стаи с 2, с 3 легла и фамилни - подходящи за настаняване на трима души или на двама възрастни с две деца. При необходимост се предоставя бебешка кошарка. Стаите са обзаведени удобно и разполагат със сешоар; мини бар (срещу заплащане); душ; сейф; сателитна телевизия; електрическа кана; климатик, телефон и безплатен Wi-Fi.
Услуги срещу заплащане: лекар, билярд, дартс и тенис на маса.
Баровете в хотела предлагат напитки, коктейли, кафе и чай. Хранене: закуска и вечеря.