Хотел Калиопа 3*

Хотел Калиопа 3*
Код на оферта:
3314

Маршрут:
Албена

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Собствен транспорт

Цена от: 63 лв.
Програма

Настаняване 
лято 2021

Борд

пик
02.07-24.08. 

висок
22.06-01.07

25.08-06.09 

среден
08.06-21.06

07.09-13.09 

краен
до 07.06
от 14.09

легло в двойна стая 

НВ

99 лв.

90 лв.

74 лв.

63 лв.

единично настаняване

НВ

129 лв.

117 лв.

96 лв.

82 лв.

 

Цените са в лева на човек на ден и включват: 

нощувки със закуски и вечери, чадър и 2 шезлонга на плажа в Албена (за стая), ползване на открит басейн, безплатен WI-FI интернет в общите части на хотела, курортна такса и хотелска застраховка. 

Намаления:
Дете до 1.99 г. се настанява и изхранва безплатно. При предварителна заявка се предотставя и кошара, безплатно от хотела.
Дете от 2 до 11.99 г. на допълнително легло с 2-ма възрастни в стая се настанява и изхранва безплатно
2-ро дете 2-11.99 г., настанено с 2-ма възрастни, ползва 70% отстъпка от цената за възрастен на редовно легло.
Дете от 2 до 11.99 г. настанено на редовно легло с 1 възрастен в стая, се настанява безплатно, а възрастния заплаща цена за единично настаняване.
2-ро дете, настанено в стая с 1 възрастен ползва 70% отстъпка от цената за единично настаняване.
Възрастен, настанен на допълнително легло плаща 80% от цената за редовно легло.

Доплащане:
Доплащане за обяд в хотел Малибу /заплаща се на място/  - 19 лв. за възрастен, дете до 12 ненъвършени години 50 % от цената. 

ВАЖНО:
Възрастта на дете се смята към датата на пристигане в хотела.

  

    

Новости:
  • Аквапарк "Аквамания" - Продължава се развитието на аквапарка който е сред 20-те най-добри водни паркове в Европа според TripAdvisor. Разширението на парка за лято 2018 включва уникална за България детска зона с водни атракции.
  • Тенис център "Албена" - през новия сезон тенис центъра продължава да разширява успешния си международен календар от събития, сред които и Royal Cup който ще се проведе през юни, с участието на състезатели от над 15 държави.
  • Център за Езда - В модерния център за езда гостите на комплекса могат да усвоят тънкостите на аристократичния спорт при лицензирани инструктори, а най-романтичните сред тях да опитат разходка по плажа преди залез слънце.
  • Програма "Зелени проекти" - Благодарение на инвестициите си в програмата к. к. Албена успява да запази плажовете и морето си чисти, както и да осигури на туристите си пресни плодове, зеленчуци, сок и вино произведени в нейни собствени градини. Създадени са също уникална инсталация за производство на биогаз от органични отпадъци, която създава чиста зелена енергия, повече паркоместа и пешеходни пътеки, първият в България ескалатор, свързващ хотелите в парковата зона на Албена с плажа като се очаква в началото на сезон 2018 да бъде монтирано и второ съоръжение, с което ще бъде осигурено постоянно движение в двете посоки.
Информация за хотела:
Хотел Калиопа се намира на плажната пешеходна алея, в сърцето на ваканционно селище Албена. Разполага със 141 стаи, Средиземноморски а ла карт ресторант, външен басейн, лоби бар и пул бар. Предлага на своите гости настаняване на база нощувка със закуска, полупансион или пълен пансион. На разположение на гостите е бюфет-ресторантът на хотел Амелия, разположен на около 100 метра от хотела. Ресторант Калиопа е Средиземноморски ала-карт ресторант, който изкушава с изобилие от средиземноморски деликатеси, пресни рибни ястия, свежи салати, пици, както и специалитетът на заведението „фламенкюш”. Гостите на хотела имат възможността да се възползват от 5% намаление в ресторанта и баровете на комплекса при заплащане по сметка стая. На плажа, пред хотел Калиопа е разположена и най-голямата от трите плажни библиотеки на Албена с над 10,000 заглавия за малките и големи любители на доброто четиво.
Услуги:
  • Безплатни услуги: Безплатен Wi-Fi във фоайето, лоби бар, стаите и плажа със скорост до 1 Mbps.
24-часова рецепция, информация, събуждане, повикване на такси, пощенски услуги, обмяна на валута, плащане по сметка стая, 2 шезлонга и 1 чадър на плажа и басейна на стая, плажна библиотека, открит басейн, детски басейн.
От 2015 Албена представя поредица от концерти и спектакли на известни изпълнители на открита сцена през месеците юли и август.
  • Услуги срещу допълнително заплащане: такси, масаж, пране и гладене, мини бар, интернет кът с компютри в лоби, копирни услуги, домашни любимци, интернационална и българска преса, сейф на рецепция. Хотелът не носи отговорност за загубата на ценности, които не са били депозирани в сейфа. Специалните напитки по меню, чипс, Харибо, ядки и тютюневите изделия са срещу допълнително заплащане.
Предлагат се още: рент а кар, екскурзии и спортни съоръжения, водни спортове, мини голф, конна езда, гмуркане, билярд, велосипеди и рикши под наем, разходка с файтон, лунапарк и др.
Информация за стаите:
Хотел Калиопа разполага със 141 климатизирани, комфортно обзаведени стаи, с баня и душ, телефон, телевизори с кабелна телевизия, мини-бар.
Домашни любимци: с предварително запитване и при определени условия.
Настаняването е след 14.00 часа, освобождаването на стаите до 12.00 часа.
  • Двойна стая (около 25 кв. м.) - Стаите са уютно обзаведени, с морски изглед. Една част от тях разполагат с френско легло (тип спалня) и стандартно (единично) легло или две стандартни (единични) легла, което я прави подходяща за настаняване на максимум 3 възрастни и 1 дете или за 2 възрастни и 1 дете. Хотела разполага и с двойни стаи, обзаведени с две стандартни (единични) легла и едно двуетажно легло, подходящи за настаняване на 2 възрастни и 2 деца или 3 възрастни и едно дете.
  • Студио (около 40 кв. м.) - Всички стаи тип „Студио" са с гледка към тенискортовете на хотела. По-голяма част от стаите разполагат с френско легло, тип спалня, двуетажно легло и разтегателно канапе, което ги прави подходящи за настаняване на максимум 5 гости. Стаите предлагат и обзаведен кухненски блок.
  • Апартамент (около 100 кв. м.) - Удивителен морски изглед и нежен бриз. Апартаментите разполагат с две спални, кухненско помещение и дневна, две бани, вана и голяма тераса. Настаняване: до 8 гости.
Ресторанти и барове:
  • Бюфет-ресторант Амелия (разположен на 100 метра от хотел Калиопа)
- Закуска - 07.30-10.00
- Обяд - 12.30-14.30
- Вечеря - 18.30-21.00
  • Тематични вечери - Българска национална, Морска, Италианска
  • Ала-карт ресторант Калиопа (Средиземноморска кухня): 10.00 - 23.00
  • Ресторант Калиопа е средиземноморски ресторант, разположен на централната крайбрежна алея, на брега на морето. Откритата морската тераса и интериорът се преобразяват по време на прохладните летни вечери, а главният майстор-готвач изкушава с разнообразие от пресни рибни деликатеси, ястия на скара, свежи летни салати и предястия. Специалитетът на заведението е Страсбургският специалитет „фламен кюш", сервиран на фурнаджийски лопати, направо от пещта. Ресторантът предлага безплатен Wi-Fi.
  • Пул бар 10.00-22.00
  • Лоби бар 10.00-22.00
Wellness и Spa:
Освободете се от ежедневния стрес и напрежение, забравете грижите и проблемите, отдайте се на заслужено удоволствие и релакс, за да възвърнете хармонията и баланса на Вашето тяло и душа и да намерите пътя към доброто здраве, красота и виталност.
  • Спа център "МЕДИКА - АЛБЕНА" в хотел "Добруджа"
  • Спа "ELEMENTS" - в хотел "Фламинго Гранд"
  • Спа център "РАЛИЦА - СУПЕРИОР"
Плаж и басейн:
Близо трикилометровата плажна ивица на Албена е дългогодишен носител на еко-наградата Син Флаг за безопасно и устойчиво развитие, както и за поддържане на плажа и качеството на водите. Плажът за гостите се намира непосредствено пред хотел Калиопа, където се предлагат безплатно 1 чадър и 2 шезлонга на стая.
Хотелът разполага с външен басейн за възрастни и басейн за деца. Пред хотел Калиопа е разположена първата плажна библиотека в Албена с подбрани заглавия на различни езици и любими четива за малки и големи. Водно спасителната служба на плажа работи от 08.30 до 18.00 часа. Извън тези часове те са неохраняеми. Моля, спазвайте указанията на водно спасителната служба и флаговата сигнализация.