Хотел Калиакра 4*

Хотел Калиакра 4*
Код на оферта:
3308

Маршрут:
Албена

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Собствен транспорт

Цена от: 81 лв.
Програма

Настаняване 2021 г.

пик
02.07-24.08. 

висок

22.06-01.07
25.08-06.09 

среден
08.06-21.06

07.09-13.09

краен
до 07.06

от 14.09.

Калиакра стандарт   

легло в двойна стая

182 лв.

163 лв.

115 лв.

81 лв.

единично настаняване

274 лв.

245 лв.

174 лв.

105 лв.

Калиакра супериор

легло в двойна стая

201 лв.

173 лв.

132 лв.

97 лв.

единично настаняване

303 лв.

259 лв.

198 лв.

127 лв.

 

Цените са на човек на ден и включват: 

нощувка на база All inclusive,  чадър и 2 шезлонга на плажа в Албена за всяка стая, ползване на открит басейн, детски басейн, курортна такса, безплатен WІ-FI в общите помещения, курортна такса.


Намаления: 

Дете до 1.99 г. се настанява и изхранва безплатно. При предварителна заявка се предотставя и кошара, безплатно от хотела.
Дете от 2 до 11.99 г. на допълнително легло с 2-ма възрастни в стая се настанява и изхранва безплатно. Второ дете 2-11.99 г., настанено с 2-ма възрастни, ползва 70% отстъпка от цената за възрастен на редовно легло.
Дете от 2 до 11.99 г. настанено на редовно легло с 1 възрастен в стая, се настанява безплатно, а възрастния заплаща цена за единично настаняване. Второ дете 2-11.99 г., настанено в стая с 1 възрастен на допълнитено легло заплаща 30 % от цената за единично настаняване.
Възрастен, настанен на допълнително легло плаща 80% от цената за редовно легло.

ВАЖНО:

Възрастта на дете се смята към датата на пристигане в хотела.

  

    

Новости:
  • Аквапарк "Аквамания" - Продължава се развитието на аквапарка който е сред 20-те най-добри водни паркове в Европа според TripAdvisor. Разширението на парка за лято 2018 включва уникална за България детска зона с водни атракции.
  • Тенис център "Албена" - през новия сезон тенис центъра продължава да разширява успешния си международен календар от събития, сред които и Royal Cup който ще се проведе през юни, с участието на състезатели от над 15 държави.
  • Център за Езда - В модерния център за езда гостите на комплекса могат да усвоят тънкостите на аристократичния спорт при лицензирани инструктори, а най-романтичните сред тях да опитат разходка по плажа преди залез слънце.
  • Програма "Зелени проекти" - Благодарение на инвестициите си в програмата к. к. Албена успява да запази плажовете и морето си чисти, както и да осигури на туристите си пресни плодове, зеленчуци, сок и вино произведени в нейни собствени градини. Създадени са също уникална инсталация за производство на биогаз от органични отпадъци, която създава чиста зелена енергия, повече паркоместа и пешеходни пътеки, първият в България ескалатор, свързващ хотелите в парковата зона на Албена с плажа като се очаква в началото на сезон 2018 да бъде монтирано и второ съоръжение, с което ще бъде осигурено постоянно движение в двете посоки.
Описание на хотела
Хотел Калиакра е четиризвездното плажно бижу на Албена. Разположен е на самия морски бряг, сред живописни хълмове и обширна плажна ивица. Представлява 10-етажно здание с 5 вътрешни асансьора и един панорамен. Всички стаи и апартаменти в хотела разкриват красива панорама към българското Черноморие. От 2015 година хотелът представя новата All Inclusive Plus формула с акцент върху тематичните кулинарни изкушения, вечери на главния майстор-готвач, здравословни и детски кътове на бюфет масите, барбекю специалитети, вечери на селектирани напитки и разнообразие от български алкохолни и безалкохолни напитки и коктейли. Безплатен минибар – еднократно за целия престой и ежедневно зареждане на кафе и чай се предлагат на гостите във всички хотелски стаи. Хотелът води активна политика за опазване на околната среда, като получава част от необходимата енергия от възобновяеми източници, благодарение на инсталираните модерни слънчеви колектори.
База и съоръжения
Хотелът разполага с 200 стаи - двойни, единични, студия и апартаменти, 7 етажа и 2 асаньора. Базата включва: ресторант с открити тераси, гледащи към плажа; A-la-carte рибен ресторант; лоби бар; коктейл бар, предлагащ богат асортимент от напитки срещу заплащане; 2 бар-басейнa; ресторант барбекю тераса; 1 вътрешен басейн; 3 външни басейна /отделен детски басейн с детска водна пързалка/, най-големият басейн е разположен на около 10 м от плажната ивица; безплатни шезлонги и чадъри на басейните; мултифункционално спортно игрище; детска площадка и детски клуб; масажно студио; сауна; фитнес кът; медицински център; зъболекар; билярд; магазин; интернет ъгъл; Wi-Fi в лобито на хотела; обмяна на валута; зала за анимации; банкомат, конферентна зала с оборудване и капацитет до 150 места;
Настаняване - всички стаи са напълно реновирани
Хотел Каликара разполага с климатизирани, комфортно обзаведени стаи с баня и душ, луксозно спално бельо, анатомични възглавници с мемори пяна на Magniflex, телефон, LCD телевизори с кабелна телевизия, мини-бар, сейф и възможност за безплатен кабелен или Wi-Fi интернет със скорост до 1 Mbps. Стаите са със стъклен балкон и панорама към морето. Баните разполагат с душ-кабина или вана, сешоар, увеличително огледало, хавлии и чехли при запитване. Настаняване: до двама възрастни с две деца. Домашни любимци: с предварително запитване. Настаняване след 14.00 ч. и освобождаване на стаите до 11.00 ч.
  • Стаи „Стандарт" (27 кв.м обща площ) - Стаите "Стандарт" са уютно обзаведени в лятна пастелна цветова гама с морска панорама към нос Калиакра и плажната ивица на Албена. Всяка от тях разполага със спалня и единично легло или само спалня. Стандартните стаи са подходящи за настаняване на 2 възрастни с 1 дете. Максимално се допускат 3 възрастни и 1 дете или за 2 възрастни и 2 деца.
  • Стаи "Супериор" (40 кв.м. обща площ) - съчетание на комфорт и усещане за простор с неповторима панорамна гледка към морето. По голямата част от стаите разполагат с две стандартни (единични) легла. Останалите - със спалня и едно единично легло. Баните (8 кв. м) са с модерен дизайн и невероятно усещане, че сте на брега на морето. Някои от тях са със стъклена душ-кабина и тоалетна, а други с вана и тоалетна. Просторна стъклената тераса (8 кв. м) с масичка и столове разкрива красива гледка към Черноморския плаж. Максимално се допускат 3 възрастни и 1 дете или за 2 възрастни и 2 деца.
Двустаен апартамент (72 кв.м. обща площ) - Спираща дъха гледка от просторните спалня и хол. Луксозно обзавеждане с мебели в модерен стил. Удивителен морски изглед и нежен бриз. Две тераси със столове и масичка за сядане. Баня в съвременен дизайн, обзаведена с хидромасажен душ, вана, тоалетна, сешоар, увеличително огледало, кантар за тегло. Тоалетна за гости. ВИП зареждане, хавлии и чехли.
Услуги
Безплатни услуги: 24-часова рецепция, информация, събуждане, повикване на такси, пощенски услуги, обмяна на валута, плащане по сметка стая, 2 шезлонга и 1 чадър на плажа или басейна на стая, кърпи за плаж, плажна библиотека, анимация, открит басейн, детски басейн, основен ресторант с тераса, Лоби Бар, Снек Бар, Пул Бар, Лаундж Бар, ежедневно зареждане на чай и кафе по стаите, еднократно безплатно зареждане на мини-бара, бизнес център. Безплатен Wi-Fi в хотелските стаи, фоайето, лоби бар и плажа със скорост до 1 Mbps. Безплатен кабелен интернет в хотелските стаи.
През 2015 Албена ще представи поредица от концерти и спектакли на известни изпълнители на открита сцена през месеците юли и август.
Услуги срещу допълнително заплащане: такси, масаж, пране и гладене, интернет кът с компютри в лоби, копирни услуги, домашни любимци, интернационална и българска преса, сейф по стаите. Хотелът не носи отговорност за загубата на ценности, които не са били депозирани в сейфа. Специалните напитки по меню, чипс, Харибо, ядки и тютюневите изделия са срещу допълнително заплащане.
Предлагат се още: рент а кар, екскурзии и спортни съоръжения, водни спортове, мини голф, конна езда, гмуркане, билярд, велосипеди и рикши под наем, разходка с файтон, лунапарк и др.
Плаж и басейн
Близо трикилометровата плажна ивица на Албена е дългогодишен носител на еко-наградата Син Флаг за безопасно и устойчиво развитие, както и за поддържане на плажа и качеството на водите. Плажът за гостите се намира непосредствено пред хотел Калиакра. Предлагат се безплатно 1 чадър, 2 шезлонга и 2 плажни хавлии на стая. Плажните хавлии можете да получите от персонала, обслужващ басейна или плажа срещу предоставяне на специална карта от рецепция. Хотел Калиакра разполага с 1 басейн за възрастни и басейн за деца с детски пратер.
Пред хотел Калиакра е разположена новата плажна библиотека в Албена с подбрани заглавия на различни езици и любими четива за малки и големи.
Работното време на водноспасителната служба на плажа и басейните е от 08:15 до 18:00. Извън тези часове те са неохраняеми, а ползването им опасно за безопасността Ви.
Dine Around
Dine Around концепцията ще продължи и през сезон 2017 година като за гостите на хотел Боряна е валидна през периода до 30.06.2017 и след 01.09.2017. Гостите, закупили ваканция в Албена с минимален престой една седмица на база All Inclusive, ще имат възможността да посетят а ла карт ресторанти по избор и да се насладят на един обяд и една вечеря по четири степенно меню (1 салата, 1 предястие, 1 основно ястие и 1 десерт), избирайки от богатите и разнообразни менюта, за времето на своя престой след предварителна резервация на рецепцията на хотела си до 15.00 на предходния ден. Безплатно се предлага чаша минерална вода, всички останали напитки са срещу допълнително заплащане.