Хотел Амелия 5*

Хотел Амелия 5*
Код на оферта:
3329

Маршрут:
Албена

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Собствен транспорт

Програма
Новости:
  • Аквапарк "Аквамания" - Продължава се развитието на аквапарка който е сред 20-те най-добри водни паркове в Европа според TripAdvisor. Разширението на парка за лято 2018 включва уникална за България детска зона с водни атракции.
  • Тенис център "Албена" - през новия сезон тенис центъра продължава да разширява успешния си международен календар от събития, сред които и Royal Cup който ще се проведе през юни, с участието на състезатели от над 15 държави.
  • Център за Езда - В модерния център за езда гостите на комплекса могат да усвоят тънкостите на аристократичния спорт при лицензирани инструктори, а най-романтичните сред тях да опитат разходка по плажа преди залез слънце.
  • Програма "Зелени проекти" - Благодарение на инвестициите си в програмата к. к. Албена успява да запази плажовете и морето си чисти, както и да осигури на туристите си пресни плодове, зеленчуци, сок и вино произведени в нейни собствени градини. Създадени са също уникална инсталация за производство на биогаз от органични отпадъци, която създава чиста зелена енергия, повече паркоместа и пешеходни пътеки, първият в България ескалатор, свързващ хотелите в парковата зона на Албена с плажа като се очаква в началото на сезон 2018 да бъде монтирано и второ съоръжение, с което ще бъде осигурено постоянно движение в двете посоки
Информация за хотела
Амелия Хотел е най-новото 5-звездно бижу в курортен комплекс Албена. Първият тематичен хотел в Албена, посветен на първата жена-летец, прекосила Атлантика, Амелия Еърхарт, ще ви посрещне в началото на лято 2020 невероятни гледки и пълно усещане за релакс. Насладете се на изгревите и залезите от панорамния басейн на покрива, на висококачествените специалитети на топ готвачите на Албена и на многобройните възможности за спортни активности, които комплексът предоставя.
Само на метри от морето, в сърцето на комплекса, Амелия хотел Албена ви очаква, за да се превърне в любимото ви място за ваканция, където със сигурност ще пожелаете да се върнете.
Плажът за гостите на Amelia Hotel Albena 5* се намира на метри от хотела и предоставя луксозен чадър и два шезлонга включени в цената, както и персонално обслужване.
Прекрасният плаж, носител на еко наградата Blue Flag, е гаранция, че ще релаксирате върху златен, фин и чист пясък и ще плувате в най-чистата вода по цялото Българско Черноморие.
Услуги в хотела
  • Безплатни услуги: 24-часова рецепция, информация, събуждане, повикване на такси, пощенски услуги, плащане по сметка стая, 2 шезлонга и 1 чадър на плажа и на басейна за гости, настанени в супериорни стаи, плажна библиотека, ежедневно зареждане на чай и кафе по стаите от категория супериор, безплатен Wi-Fi във фоайето, лоби бар и плажа със скорост до 1 Mbps. Безплатен кабелен интернет в супериорните хотелски стаи.
През 2015 гостите на Албена ще се насладят на богат културен живот - поредица от концерти и спектакли на известни изпълнители ще бъдат представени на открита сцена през месеците юли и август.
  • Услуги срещу допълнително заплащане: такси, пране и гладене, интернет кът с компютри, домашни любимци (само в стаите стандарт при предварително запитване), интернационална и българска преса, сейф по стаите. Хотелът не носи отговорност за загубата на ценности, които не са били депозирани в сейфа.
Предлагат се още: рент а кар, екскурзии и спортни съоръжения, водни спортове, мини голф, конна езда,тенис на корт, гмуркане, билярд, велосипеди и рикши под наем, разходка с файтон, лунапарк и др.
Удобства / Комфорт в стаите
  • Двойна стая делукс с източно изложение
Просторни и луксозно обзаведени, стаите Делукс към морето ще ви подарят незабравимо усещане за релакс. Комфортните възглавници ще ви пренесат високо в облаците, а от широкия балкон ще можете да се насладите на незабравима гледка, докато отпивате от сутрешното си кафе или чай от подбрани сортове, които ви очакват в стаята. Или просто да се отпуснете пред 49-инчовия телевизор. За Вашата сигурност във всяка стая има сейф. Стаите са оборудвани и със сет за гладене, телефон и мини бар.
Максималния брой гости е 2-ма възрастни и 2 деца.
  • Двойна стая делукс с гледка към парка.
Просторни и луксозно обзаведени, стаите Делукс с гледка парк ще ви изненадат със своята функционалност. Комфортните възглавници ще ви пренесат високо в облаците, а от широкия балкон ще можете да се насладите на незабравима гледка към централната алея, докато отпивате от сутрешното си кафе или чай от подбрани сортове, които ви очакват в стаята. Или можете просто да се отпуснете пред 49-инчовия телевизор. За Вашата сигурност във всяка стая има сейф. Стаите са оборудвани и със сет за гладене, телефон и мини бар.
  • Апартамент делукс с гледка към парка.
Просторните и луксозно обзаведени апартаменти Делукс с гледка парк са перфектни за семейства. Комфортните възглавници ще ви пренесат в облаците, а от широкия балкон ще можете да се насладите на гледка към оживената централна алея на комплекса, докато отпивате от сутрешното си кафе или чай от селектирани сортове, които ви очакват във всеки апартамент. Или просто можете да релаксирате във ваната или гледайки телевизия на един от двата 49-инчови телевизора. За Вашата сигурност всеки апартамент е оборудван със сейф. На Ваше разположение има и сет за гладене, телефон и мини бар.
Спорт и фитнес
В непосредствена близост до хотела са разположени два тенис корта, мини голф игрище. Всеки гост може да ползва срещу допълнително заплащане многобройните спортни услуги, предлагани на територията на комплекса - спортни стадиони, конна база, спортна зала, тенис кортове, тенис на маса, плажен волейбол, водни спортове /водно колело, разходка с парашут, сърфинг, воден банан, джет/, картинг, дартс и др.
Wellness и Spa
Хотелът е на около 200 метра от SPA центъра на хотел "Фламинго" и на около 300 метра от Балнеологичен център "Медика" в хотел "Добруджа", оборудвани с най-модерни съоръжения за рекреация, всеки център предлага разнообразни wellness програми, програми за красота, козметични процедури и др.
Развлечения
Посещение на намиращите се в непосредствена близост реномирани ресторанти "Поко локо", мексикански ресторант "Текс Мекс", ресторант "Калиопа"; Дискотека "Горски цар"; Улицата на художниците, където са разположени многобройни магазини за сувенири и художествени произведения, бижута, заведения за хранене, барове и др.
Гостите на хотела ще ползват полагащите се на всяка стая безплатен чадър и 2 шезлонга на плаж "Калиопа".
Плаж и басейн
Близо трикилометровата плажна ивица на Албена е дългогодишен носител на еко-наградата Син Флаг за безопасно и устойчиво развитие, както и за поддържане на плажа и качеството на водите. Гостите на хотела ползват плажа пред хотел „Калиопа", където се предлагат безплатно 1 чадър и 2 шезлонга на стая. Гостите от супериорните стаи ползват басейна на хотел "Калиопа", където се предлагат безплатно 1 чадър и 2 шезлонга на стая. Шалтетата са срещу допълнително заплащане.
Работното време на водно спасителната служба на плажа и басейните е от 08:15 до 18:00. Извън тези часове те са неохраняеми, а ползването им опасно за безопасността Ви. Молим Ви за спазването на флаговата сигнализация.
На плажа пред хотел „Калиопа" е разположена плажна библиотека с интересни и подбрани заглавия на различни езици и любими четива за малки и големи.